Издания / премиери

60 етюда в една книга на Исак Паси

В рамките на Международния панаир на книгата - 2006

60 етюда в една книга на Исак Паси


◊ СЪБИТИЕТО

60 етюда в една книга на Исак Паси 

Социалнопсихологически етюди под общо заглавие Мотиви на човешкото поведение е новата книга на философа, естета, талантливия творец и учен проф. Исак Паси, която ще бъде представена на 26-ия Коледен панаир на книгата в НДК.

Срещата-дискусия е на 17 декември 2006 г. от 11 ч. в зала 3.1.  


◊ ПОВЕЧЕ

Изданието е на фондация КОМ и е своеобразно продължение и допълнение на една “малка книжка” от 2002 г., включваща четиринадесет есета - размисли за автори и проблеми, хора и идеи, за преживяното през десетилетията, за значимото, останало през превратностите на времето.
 
“Ако нечий живот се е стекъл така, че още от ранна младост, на 16-годишна възраст, е успял да прозре смисъла и мъдростта на тази истина - философията не може да измени света, а само да го опознае, което и само по себе си не е никак малко, тогава той благодарствено ще коленичи. А може да се окаже така, че и през следващите шест десетилетия, до 78-годишната си възраст, ще стои все така на колене с благодарност към Хегел, към Минерва и към совата, за онова неоценимо, което, когато е трябвало, те са му дали, пише Исак Паси в своите социалнопсихологически етюди.


◊ ЗА АВТОРА

Проф. Паси е дългогодишен преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски", гражданин с висок морален авторитет, харизматична личност в българския интелектуален живот. Той дава своя изключителен принос за приобщаването на българската култура към върховите постижения на европейската философия и литература.

Сред по-популярните му трудове са: "Трагичното", "Смешното", "Немска класическа естетика", "Към философията и живота", "Мисли и мислители".
Автор:
Фондация Ком
Публикация:
14.12.2006 г. 15:02
Посетено:
844
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/3215-60-etyuda-v-edna-kniga-na-isak-pasi