Издания / премиери

Представяне на книгата „Лидери за ново начало“

Онлайн събитие нa 21 декември от 18:00 ч., през платформата Zoom

Представяне на книгата „Лидери за ново начало“

 

◊ ПОКАНА

Марина Стефанова, Жюстин Томс и Джейн Муита имат удоволствието да Ви поканят на онлайн представяне на новата им книга „Лидери за ново начало“, която излиза в идните дни на български език, след като в началото на декември излезе на английски език, издание на ИК „Изток-Запад“.

Четири жени (трите авторки и илюстраторката Естер Гомбаш) от различен произход, на различна възраст и с различни професии. Пътищата ни се пресякоха през 2020 г. и оттогава посветихме по-голямата част от нашето вдъхновение, време и опит да си представим и очертаем профила на лидерите, които според нас все още липсват за изграждането на един по-добър утрешен свят.

Кога: 21 декември, понеделник, от 18.00 часа в Zoom на адрес: https://unicef.zoom.us

За повече подробности: marina@csrab.com

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/134308514986061

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРКИТЕ

Марина Стефанова (www.marinastefanova.info) е специалист по корпоративна социална отговорност, квалифицирана за работа в мултикултурна и трансгранична среда. Тя вярва в устойчивото развитие на пазарите и обществата и иска да бъде част от по-голяма кауза. Търси решения на сложни проблеми и не само би могла да представлява успешно една от заинтересованите страни, но и да внесе цялостна позиция на баланс в диалога между различни участници при каузи с по-широка обществена значимост. Понастоящем, Марина е главен асистент в Стопански факултет на Софийски университет, консултант по програмата „Бизнес за резултати“ на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в България и председател на Българската асоциация на специалистите по корпоративна социална отговорност (БАКСОС). Създател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox“ на Фондация Каузи.

Жюстин Томс (www.justinetoms.com) е сред пионерите на българския Интернет. Тя е сериен онлайн предприемач (с ABC Design & Communication), преподава дигитални комуникации в Нов български университет, публичен лектор и автор на множество книги. Специализира в областта на дигиталните медии и комуникации, и посвещава професионално времето си за да образова, насърчава и оказва поддръжка на хората със заложби в тези области. Инициатор е на конкурса Български награди за уеб и Фондация за активно развитие на уеб. Изпитва любознателност към човешките взаимодействия както офлайн, така и онлайн. Интересува се как хората могат да си сътрудничат по-добре. Активист за социална промяна и зелено бъдеще.

Д-р Джейн Муита (facebook.com/jane.muita.12) е представител на УНИЦЕФ за България от юни 2018. Родена в Кения, до пристигането си в България е работила като заместник представител на УНИЦЕФ в Зимбабве. Д-р Муита е част от екипа на УНИЦЕФ в продължение на 21 години, работила е в различни африкански държави като мениджър и ръководител на екип, както и като технически експерт по въпросите на здравеопазването, храненето и СПИН. Преди да постъпи в УНИЦЕФ, д-р Муита е старши лектор в Университета в Найроби, където преподава в магистърската програма „Приложно хранене при хората“ и предприема научни изследвания в областта на общественото здраве и хранознанието. През 1997 г., тя получава наградата за лидерство „Мартин Лутър Кинг“ за своя принос към научната работа и активно участие при справяне с кризисни ситуации в Кения. Д-р Муита има две бакалавърски степени – по обща и клинична медицина, магистратура по обща педиатрия от Университета в Найроби, и магистърска степен по обществено здраве от Университета „Джон Хопкинс“ в САЩ.

Естер Гомбаш (facebook.com/vexta22) работи през последните 16 години като преводач, издател и водещ на семинари, за популяризирането на метода за емпатично общуване, наречен Ненасилствена комуникация. Автор е на специален комплект карти, създаден за развиването на емоционалната и емпатична грамотност. През 2017 година открива нова своя страст – рисуването като форма на общуване и предаване на силни и вдъхновяващи идеи и послания. Участва като илюстратор в сътрудничество с Унгарския културен институт в София, рисува постерни визии за събития и визии за продукти, работи по лични проекти и тепърва изследва изобилието и красотата, които тази сфера предлага.

 

Автор: Владислав Христов
18.12.2020 г. 13:25
Посетено: 617
Етикети: „Лидери за ново начало“, онлайн, представяне на книга, Жюстин Томс, ИК „Изток-Запад“, Естер Гомбаш, Джейн Муита, Марина Стефанова
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32128-predstavyane-na-knigata-lideri-za-novo-nachalo