Издания / премиери

Премиера на романа "Живи" от Ю Хуа

Онлайн събитие - 3 декември, 19:00 ч.

Премиера на романа "Живи" от Ю Хуа
 
 
◊ ПОКАНА
 
ИК "Жанет 45" представя
 
"Живи" от Ю Хуа
 
Превод от китайски Стефан Русинов
 
Издаден през 1992 г., романът "Живи" за съвсем кратко време се превръща в един от най-популярните и най-превеждани китайски романи с продадени над петнайсет милиона екземпляра.
 
С екранизацията му през 1994 г. режисьорът Джан Имоу печели Гран при от кинофестивала в Кан, отстъпвайки единствено на "Криминале" на Куентин Тарантино. Оттогава "Живи" неизменно попада във всевъзможни класации за най-добри книги, включително в престижния списък на ежеседмичника Яджоу джоукан за стоте най-добри китайскоезични литературни произведения на XX век.
 
„Живи" е фундаментална книга за запознаване с китайската история от ХХ в., но най-вече е задължителна за разбиране на пределите на човешкото същество.“
— InfoLibre

"Ю Хуа разказва за социалните амбиции и измами, за невъзможните и незаявените любови – у него несъмнено има нещо колкото от Хемингуей, толкова и от Стендал."
Le Monde

"Ю Хуа е много сериозен и усърден писател. Книгите му може да са два пъти по-малко от моите, но пък са два пъти по-влиятелни."
— Мо Йен, Нобелов лауреат за литература
 
Гледайте на: https://youtu.be/eOM28iv6eRY
 
3 декември 2020, четвъртък, 19:00
 
Представяне на романа „Живи“. Кратък видеопоздрав от Ю Хуа. Разговор на издателя Манол Пейков с преводача Стефан Русинов, илюстратора Георги Калев и редактора Гергана Мирчева.
 
 
Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
03.12.2020 г. 13:08
Посетено:
1137
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32056-premiera-na-romana-zhivi-ot-yu-hua