Издания / премиери

Представяне на книгата "Линия на разполовяванe. Осем персонални случая в литературата на НРБ" от проф. Пламен Дойнов

09 декември 2020 г., 16.30 ч., фейсбук страница Център за книгата

Представяне на книгата "Линия на разполовяванe. Осем персонални случая в литературата на НРБ" от проф. Пламен Дойнов

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата отправя покана за участие в представянето на книгата „Линия на разполовяванe. Осем персонални случая в литературата на НРБ“ от проф. дн Пламен Дойнов, което ще се проведе на 09 декември 2020 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Книгата се съсредоточава върху осем персонални случая в литературата на Народна република България - Дора Габе, Елисавета Багряна, Константин Петканов, Илия Бешков, Асен Разцветников, Иван Пейчев, Александър Геров и Емилиян Станев.

Следвайки основни микроисторически изследвания и проучвания за случая, като ключов теоретически инструмент, книгата показва как казусите възникват около фигури на поети, белетристи и мислители, които са едновременно представителни за българската литература и култура, създатели на значими творби, но и носители на ярко езиково поведение, изпълнители на знакови социално-литературни роли, понякога контрастни на творчеството им и/или дописващи го докрай.

 

Събитието ще бъде излъчено във фейсбук страница Център за книгата и Zoom.

Zoom, Meeting ID: 871 4485 2689, Passcode: 145503

Автор:
Център за книгата
Публикация:
09.12.2020 г. 12:41
Посетено:
1482
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/32055-predstavyane-na-knigata-liniya-na-razpolovyavane-osem-personalni-sluchaya-v-literaturata-na-nrb-ot-prof-plamen-doynov