Издания / премиери

Онлайн премиера на романа "Аз и Бог". Среща с Калин Терзийски

Събота, 14 ноември 2020 г., от 19:30 ч. до 21:00 ч.

Онлайн премиера на романа "Аз и Бог". Среща с Калин Терзийски
 
 
◊ ПОКАНА
 
Лексикон - Издателството за българска литература и Association Culturelle Bulgare en Belgique Българска културна асоциация ви канят на онлайн премиера!
 
Всеки момент на пазара ще излезе новият философски роман на Калин Терзийски "Аз и Бог". Имаме огромната чест да Ви го представим преди да е влязъл във всяка книжарница.
 
"Писането е особена работа – хем пишеш за себе си, хем за другите, хем имаш какво да кажеш, хем не ти се казва нищо конкретно. Вероятно всеки може да се научи да пише посредствено, но гениалното писане не се учи. По-вероятно е да го намериш на улицата, в някой бардак, в църквата… То няма дефиниция, макар да има своите отличителни черти.
 
Калин Терзийски е писател в същността си. Неговото писане едновременно търси и открива. Той не се съобразява с читателя, той пише за читателя. На моменти възпитава, в други се подиграва откровено, предимно на себе си. Честното писане е неговата запазена марка. „Задължително за всеки пишещ“, би казал той, макар понякога да е трудно за възприемане. Там се крие приключението.
 
„Аз и Бог“ е точно такъв роман – приключение. Предизвиква реакция на духа и тялото. Побира в себе си простото и сложното от живота, дразни и радва сетивата, плаши, но те прави съпричастен. А когато една книга успее да предизвика съпричастност у онзи, който отказва да бъде такъв, тогава това е добра книга. Честната книга има нужда единствено от честен читател. Затова, Читателю, дерзай!"
Кристина Крумова - редактор
 
"Сред Хъксли, Ерофеев, Бъроуз, Селин и други проницателни змии, които ползват литературата, за да пишат философия, сяда още един. И седи добре! Калин Терзийски рови из недостатъците си, разчепква комплексите си, вади на показ скъсаните си логически връзки и постепенно разбираме, че това са нашите недостатъци, нашите комплекси, нашите скъсани логически връзки. И ние печелим знание, а Калин – свобода.
 
„Аз и Бог” е търсене на смисъла без парфюм, без самозалъгване. Чете се на един дъх. Истинската смелост е да си зададеш точните въпроси."
Кристин Димитрова
 
Калин Терзийски предизвиква крайни емоции – мразен и оплют от едни, обожаван и цитиран от други. За нас той не е нито герой, нито злодей, а един истински талантлив писател. „Алкохол“, „Има ли кой да ви обича“, „Аскетът в мола и други разкази“ са някои от книгите му.
 
А сега Ви представяме "Аз и Бог"!
 
Дали Калин Терзийски е започнал да пише безкомпромисно, предстои да видим!
 
Модератор - Славейко Старипавлов
 
Премиерата на книгата ще се излъчи 14 ноември oт 19:30 часа българско време на живо в youtube канала на Българската културна асоциация в Белгия - https://www.youtube.com/watch?v=j9qw3mLb1DM
 
Калин Терзийски за представянето на "Аз и Бог": https://www.youtube.com/watch?v=fQiQefaUUJA…
 
Очакваме ви!
 
 
Автор:
Лексикон
Публикация:
06.11.2020 г. 14:46
Посетено:
978
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31936-onlayn-premiera-na-romana-az-i-bog-sreshta-s-kalin-terziyski