Издания / премиери

Премиера на "съЗВЕЗДИЕ" - първа книга на 16-годишната Сияна Бенчева

1 ноември, 16:00 ч., HashtagStudio - Варна

Премиера на "съЗВЕЗДИЕ" - първа книга на 16-годишната Сияна Бенчева

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 1 ноември (неделя) в 16:00 ч. в HashtagStudio на ул. „Хан Аспарух“ № 2 във Варна е представянето на „съЗВЕЗДИЕ“ - дебютен литературен проект за 16-годишната Сияна Бенчева. Първата й поетична книга с 44 стихотворения и авторски илюстрации е условно разпределена в два цикъла: "СловосъчетА/Ения" и "думи".

„Удивително мъдро поетическо пространство, което разширява географията си до вселенските мащаби; наситено е със звезди, слънца, дъжд, багри, цветя... Емоционалните на пръв поглед творби всъщност крият висока доза екзистенциален и социално ангажиран заряд, скрит в деликатни метафори“, споделят от „Думите“ – издател на „съЗВЕЗДИЕ“.

На 1 ноември, в тази първа за Сияна премиера, приятелите й са подготвили за нея и за публиката изненада, като в четенето са поканили имена, свързани с артистичния живот и посветени на думите в различни посоки от културния живот на Варна. Всеки ще избере сред стиховете на Сияна онези фрагменти, които лично свързва със свои емоции и чувства.

зверски хубава бе мисълта
за НАСледство
но НАСледство от какво
щом дори НАС не ме привличаше

 

Сияна Бенчева е родена през 2004 г. Изучава френски, испански и английски език в IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна. Срещата й с поезията започва преди година. През 2019-та година печели и награда за илюстрация в конкурс за превод на поезия от френски език, организиран от Сдружението на преводачите и Българската секция на журналистите франкофони.

* По време на събитието ще бъдат осигурени и спазени необходимите мерки за безопасност на здравето в условията на COVID 19.

 *

Интервю със Сияна Бенчева е публикувано във facebook страницата на „съЗВЕЗДИЕ“ на: https://bit.ly/3oqthV0

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
29.10.2020 г. 15:40
Етикети:
дебютпремиера на книгапоезия
Сияна Бенчева
„съЗВЕЗДИЕ“
Издателство „Думите“
Посетено:
664
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31911-premiera-na-sazvezdie-parva-kniga-na-16-godishnata-siyana-bencheva