Издания / премиери

Маргарита и Цветин Шущаркови представят своята книга „Палецът на свободата“

28 октомври 2020 г., 18.00 ч., НБ „Иван Вазов“ – Пловдив

Маргарита и Цветин Шущаркови представят своята книга „Палецът на свободата“

 

◊ ПОКАНА

На 28 октомври 2020 г., сряда, от 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив Маргарита и Цветин Шущаркови ще представят своята книга „Палецът на свободата“. Маги и Цветин, по-известни като Вълшебния Керван, са семейство пътешественици, обиколили на стоп Азия и Африка, като нито веднъж не са летели. Не казваме автостоп, защото те са стопирали дори яхта.

В „Палецът на свободата“ пътешествениците разказват за първата част от експедицията си – от Европа до Индия и Индийския субконтинент. В течение на четири години те прекосяват 30 държави и изминават 100 000 км. на стоп. Сблъскват се с опасностите на природата, смисъла на религията по тези земи, проникват в историята и културата.

Как двама пътешественици се спасяват в едни от най-опасните терористични зони на земята? Какво научава човек след осем месеца без покрив на главата, докато пътува на стоп през Азия? Как културата на Близкия Изток и Индия могат да променят вътрешния ви свят необратимо? Какво е да живееш в храмове и сред мистици, да спиш до тигри и слонове в джунглата и да вървиш два месеца без GPS на 4000 метра надморска височина?

Книгата представя немалко екзотика, но и е повод за размисъл върху стойностите на битието, гледано от различни ъгли.

Сега, наред с номадските си миграции, Маргарита и Цветин Шущаркови се занимават с писане и фотография.

Заповядайте на представянето на книгата „Палецът на свободата“ - 28 октомври, 18.00 ч., НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

 

Автор:
НБ „Иван Вазов“ – Пловдив
Публикация:
26.10.2020 г. 15:08
Етикети:
пътешествияпредставяне на книгаНБ „Иван Вазов“ – Пловдив
Вълшебния Керван
„Палецът на свободата“
Маргарита и Цветин Шущаркови
Посетено:
1028
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31897-margarita-i-tsvetin-shushtarkovi-predstavyat-svoyata-kniga-paletsat-na-svobodata