Издания / премиери

Премиера на "Велосипедисти край езерото Папийон" от Иван Раденков

24 октомври 2020 г., 12:00 ч., Книжен център „Гринуич“

Премиера на "Велосипедисти край езерото Папийон" от Иван Раденков

 

◊ ПОКАНА

Иван Раденков и издателство „Ентусиаст“ ви канят на премиерата на книгата „Велосипедисти край езерото Папийон“, след която всяко дете ще си тръгне със сухи чорапки и мокри от смях очи.

Очакваме ви на 24 октомври 2020 г. от 12:00 ч. в Книжен център „Гринуич“ за много забавни предизвикателства.

 

Малко след като зарадва малките читатели с историите за лакомници от книгата „Вкусът на приключенията“, обичаният детски писател Иван Раденков се завръща с ново заглавие за деца и тийнейджъри. „Велосипедисти край езерото Папийон“, издаван от „Ентусиаст“, е роман, написан за всички малчугани, които обичат щурите игри на открито, изобретенията и разрешаването на загадки, поръсени с щипка научно вълшебство. А черно-белите илюстрации на Василена Харизанова още повече ще провокират тяхното въображение.

Стремителна, мокра, шеметна и изпълнена със смях, книгата разказва за приключенското пътуване на две хлапета по въздух (със стар въжен лифт), по вода (с каяци) и по суша (с велоситанкове) в компанията на чудати персонажи и странни съоръжения.

Проп и Морис са най-добри приятели, неразделни досущ като своите дядовци Петер и Макс – славни колоездачи, легендарни победители във велосипедните състезания от близкото минало. И точно като своите дядовци, умеят да се забъркват в куп премеждия и колелокрушения, от които все излизат... мокри. Но които дават да се разбере, че страхът се бори само със смях.

В търсене на изчезналите велошампиони, те откриват красотата на света около тях, но също и тази на... Кара, момичето, което ще ги научи да карат каяци, а те на свой ред ще я запалят по велосипедните състезания.

С „Велосипедисти край езерото Папийон“ Иван Раденков доказва, че в най-опасните мигове ставаме приятели завинаги, а пътят към победата е не по-малко важен от самата победа. Особено ако е весел и главозамайващ.

Иван Раденков е детски писател, откакто е баща (2012 г.). Двамата му сина го карат ежедневно да изживява второ детство, в което заедно правят бели и създават истории. Всяко тяхно приключение е вдъхновение за нови разкази с картинки, а понякога и музика. Защотo Иван е и музикант и в неговите книжки често четем текстове на песни, а в приложени дискове чуваме музика с китари и барабани, която децата харесват. Неподправените, искрени и засмени истории на Иван Раденков вече се изучават от децата в трети клас.

Заповядайте на 24 октомври от 12:00 ч. в Книжен център „Гринуич“ на специалната премиера на „Велосипедисти край езерото Папийон“!

 

Автор:
Изд. „Ентусиаст“
Публикация:
22.10.2020 г. 16:50
Етикети:
литература за децапремиера на книгаиздателство „Ентусиаст“Иван Раденков
Василена Харизанова
Велосипедисти край езерото Папийон“
Посетено:
1304
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31884-premiera-na-velosipedisti-kray-ezeroto-papiyon-ot-ivan-radenkov