Издания / премиери

Валери Иванов. Грешна молитва

Нова стихосбирка на изд. "З. Стоянов"

Валери Иванов. Грешна молитва


◊ СЪБИТИЕТО

Излезе от печат стихосбирката на Валери Иванов "Грешна молитва", издание на "Захарий Стоянов", 2006 г. Книгата включва три дяла: "По стръмния ръб към върха", "Небесна хоругва", "Мадона".


◊ ЗА АВТОРА

Валери Иванов
е роден на 2 декември 1963 г. в Пазарджик. Завършва Математическа гимназия, а след това педагогика и българска филология в ПУ “П. Хилендарски” (1997). Преподавател по български език. Работи като кореспондент на БНТ, в. “Народна армия”, сп. “Читалище”, Радио “Веселина”; директор на Радио“Алматея”; редактор на в. “Пазарджик днес”, отг. редактор на вестник “Метафора”; зам.-председател на Дружество на писателите в Пазарджик.

Участва в редица поетични антологии и чуждестранни сборници, в биографичната енциклопедия “Кой кой е в България”. Носител на националните награди за социална и патриотична поезия – “Гео Милев” и “К. Маджаров” (1998). Автор на стихосбирките “Шепотът на града” (1993), “Смарагди в пепелта” (1998), “Грешна молитва” (2006). Председател на Съюза на независимите български писатели и Партия на свободните демократи в Пазарджик. Художествен ръководител на рок-група и Вокална студия “Вега”; авторски песни в БНТ и БНР (“Аз нищо не съм ти дал”, “Просякът”, “Урок по география”) и др.
Автор:
Публикация:
10.12.2006 г. 18:05
Посетено:
362
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/3187-valeri-ivanov-greshna-molitva