Издания / премиери

Премиера на романа „Аз, грешният Иван“ от Николай Светлев – съвременен прочит на свети Иван Рилски

19 октомври 2020 г., 18 ч., Галерия-книжарница „София Прес“

Премиера на романа „Аз, грешният Иван“ от Николай Светлев – съвременен прочит на свети Иван Рилски
 
 
◊ СЪБИТИЕТО
 
Двадесет години след първото си издание, романът „Аз, грешният Иван" от Николай Светлев излиза в нов, допълнен вариант, като тридесет и четвърта книга в поредица „Човешката библиотека".
 
„Аз, грешният Иван" предлага алтернативен поглед към светеца Иван Рилски и поставя редица съвременни въпроси: за въздействието на властта върху живота ни, за цената на самоусъвършенстването, за двоякия, сложен характер на вярата по българските земи.
 
„В съдбовните перипетии по пътя към недостижимостта се убеждаваме, че не отшелничеството води до светостта, а добротата трябва да се търси в самия живот" – отбелязва редакторът Любен Дилов в отзива си за романа. Първото издание на „Аз, грешният Иван" е отличено с наградата на публиката за най-добра фантастична книга на 2000-та година.
 
„Аз, грешният Иван" излиза както в хартиен, така и в електронен вариант. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят". Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.
 
 
Премиерата на романа ще се проведе на 19.10.2020 г. от 18 ч. в галерия-книжарница „София Прес" на ул. „Славянска" 29 в София. Авторът Николай Светлев ще разкаже за по-малко известни страни от живота на Иван Рилски, а читателите ще имат възможността да си купят романа с отстъпка и автограф.
 
Входът е свободен, но местата са ограничени. Организаторите молят гостите да носят предпазни маски.
 
 
 
 
Автор:
Човешката библиотека
Публикация:
17.10.2020 г. 16:24
Посетено:
967
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31847-premiera-na-romana-az-greshniyat-ivan-ot-nikolay-svetlev-savremenen-prochit-na-sveti-ivan-rilski