Издания / премиери

Сънищата

Премиера на новата книга на Владимир Сабоурин

Сънищата

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на премиерата на първата книга с проза на поета Владимир Сабоурин "Сънищата" (УИ "Св. св. Кирил и Методий").

Владимир Сабоурин (1967) е роден в Сантяго де Куба, завършва Българска филология в Софийския университет през 1989. Дебютира с поетическата книга Sex Shop (1993). През 2016 основава литературната група „Нова социална поезия“ и едноименното списание. "Сънищата" е първата му прозаическа книга.

Вдъхновена от Разходка из литературата (1994) на Роберто Боланьо и Сънищата (1627) на Франсиско де Кеведо, новата книга на Сабоурин се състои от кратки прози за извънредното положение.

„Сънувам, че карам Доджа, в който Троцки и Бретон обсъждат Манифеста за независимо революционно изкуство по време на туристическа обиколка на вулкани в Мексико. Не знам френски, но се досещам, че единият казва: Свързвам самата идея за революционно изкуство с перманентно чрезвичайно положение, но доброто старо ЧК сега е НКВД. Тази работа без сънуване в служба на революцията няма да стане, казва уклончиво другият. Опитвам се да се намеся, че извънредното положение е сън. Гледай си в пътя, черньо, отсича наркомски единият. Тъмнокожият другар може би прави алюзия за Животът е сън, куртоазно репликира другият на чист руски.“

Премиерата ще се състои на 30 октомври (сряда) от 19:00 ч. в Barfly Sofia, ул. "Алабин" 50А (в безистена).

 

Автор: Сп. "Нова социална поезия"
28.09.2020 г. 11:50
Посетено: 1466
Етикети: проза, Владимир Сабоурин, премиера на книга, Книга, Сънищата, УИ "Св. св. Кирил и Методий"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31735-sanishtata