Издания / премиери

Премиера на книгата „Новата държава" от Димитър Аврамов в София

Книгата ще бъде представена и в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Велико Търново

Премиера на книгата „Новата държава" от Димитър Аврамов в София

 

◊ ПОКАНА

Димитър Аврамов и издателство „Ентусиаст"

 Ви канят на премиерата на книгата „Новата държава"

на 29 септември 2020 г. от 19:00 ч. в Бар „Singles" - София, ул. „Сан Стефано" 22 (срещу БНТ)

Заповядайте!

Книгата ще бъде представена и на поредица събития в страната:

• 30 септември от 18:30 ч. – гр. Пловдив, Bee Bop Café – ул. „Гладстон" 1 (Дома на науката и техниката)

• 1 октомври от 18:00 ч. – гр. Стара Загора, Регионален исторически музей (Лапидариум)

• 2 октомври от 18:00 ч. – гр. Хасково, Клуб Barcode, ул. „Сан Стефано" 3А

• 6 октомври от 18:30 ч. – гр. Велико Търново, Клуб 7

 

Какво следва след популизма в България? Как ще се промени животът на следващите няколко поколения и кои ще са факторите, които решават дали гражданите на дадена държава ще живеят добре? Намираме ли се в повратен момент от политическата история на човечеството, такъв, в който хората изобщо, независимо дали „обикновените“ или „необикновено овластените“, ще вземат все по-малко решения? Доколко политическите и социалните процеси са обективни и доколко можем да ги управляваме? Какво зависи от нас?

„Четвъртата индустриална революция, наричана още дигитална, поставя началото на епоха на детериториализация. Не само тази мощна тенденция обуславя безпрецедентни трансформации на модерната (новата) държава. В късната модерност „новата държава“ е в перманентни турбуленции. Това е предмет на „Новата държава“ на Димитър Аврамов. Много интересна и важна книга, написана с вдъхновение, с мащабен и смел аналитичен размах. Книга на тревожната политологическа мисъл. Има защо. Нека строго академичната и специализирана публика да се фокусира върху предизвикателствата. По-широката и многопланова публика ще намери отговор на въпроси, които не си е поставяла, и на такива, които я интересуват живо. Книгата ще представлява интерес и за още по-широка публика, защото благодарение на държавата има политическо общество, а никой не може да остане извън него.“

Проф. Георги Фотев

 

◊ ЗА АВТОРА

Димитър Аврамов е популярно лице от телевизионния екран за хората, които се интересуват от политика и обществени въпроси. Той е чест гост в телевизионните студиа и в коментарно-аналитичните предавания. Има над 500 публикации в качествената българска преса от 1998 г. насам.

Завършил СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Политология“. Има специализации в сферата на международните отношения и публичната администрация. От 1999 г. насам работи като политически консултант и ръководител на предизборни кампании.

 

Автор:
Изд. „Ентусиаст“
Публикация:
23.09.2020 г. 15:21
Посетено:
1305
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31722-premiera-na-knigata-novata-darzhava-ot-dimitar-avramov-v-sofiya