Издания / премиери

Приятелска среща с читателите на "Злопатници" от Георги Белев

29 септември, 18:00 часа, Читалище "Съзнание 1925", гр. Сливница

Приятелска среща с читателите на "Злопатници" от Георги Белев

 

◊ СЪБИТИЕТО

Приятелска среща с читателите на "Злопатници" от Георги Белев

Лексикон - Издателството за българска литература ще гостува на Читалище "Съзнание 1925" в град Сливница, където създателят на издателството Йордан Антов ще представи романа на Георги Белев "Злопатници". Лятото свърши, дните стават все по-къси и време е да се заредим с интересни книги за четене.

29 септември, вторник, 18:00 часа, Читалище "Съзнание 1925", гр. Сливница

"Злопатници" на Георги Белев е истински шедьовър - късен дебют на роден разказвач, който въпреки отдалечеността си от "литературния живот" живее в литературата - и като читател, и като писател. Неизвестен досега за литературните среди, Георги Белев би трябвало да направи впечатление със самобитното си повествуване - преднамерено наивистично и изкусно хитроумно, хем новопроглеждащо, хем знаещо. Това е книга, която ще зарадва много читатели.
-
Доц. д-р Елка Димитрова (Институт за литература - БАН)

"Това е шедьовър! Кавалетно изпълнение на майстор живописец. На Анибале Карачи приписват сентенцията, че художниците пишат с цветове. поетите рисуват с думи. Тук имаме от всичко.

На пръв поглед – стандартна автобиография на един българин – от малко момче до юноша. Това е измамно. „Злопатници” е нещо по-голямо. „Злопатници” е история. „Злопатници” е народопсихология. „Злопатници” е генеалогия на всеки един от нас – от къде идваме, къде отиваме.
- Роберт Леви, поет

 

Автор:
Лексикон
Публикация:
21.09.2020 г. 18:00
Посетено:
910
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31712-priyatelska-sreshta-s-chitatelite-na-zlopatnitsi-ot-georgi-belev