Издания / премиери

„Добър вечер, дами и господа!” – дебютната книга на Асен Агов на „Аполония” 2020

Изданието ще представят проф. д-р Веселин Методиев, проф. Михаил Неделчев и писателят Захари Карабашлиев

„Добър вечер, дами и господа!” – дебютната книга на Асен Агов на „Аполония” 2020

 

◊ ПОКАНА

Асен Агов и издателство „Сиела” ви канят на представянето на „Добър вечер, дами и господа!” специално за публиката на Аполония 2020!

Събитието ще се състои в Художествената галерия в Стария град на Созопол на 2 септември от 19:00 часа. Книгата ще представят българският политик проф. д-р Веселин Методиев, литературоведът проф. Михаил Неделчев и писателят и главен редактор на издателство „Сиела” Захари Карабашлиев.

На първия ден от културната програма на Фестивала „Аполония”, след официалното откриване ще бъде представена дебютната книга на българския журналист и политик Асен Агов „Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят”.

Едновременно публицистика, мемоар и историческа хроника, дебютната книга на депутата в Народното събрание от 1994 до 2013 г. проследява бягството към свободния свят на българското общество от комунизма до наши дни.

В атмосферата на мащабен демократичен протест в страната и предложение за проект за нова Конституция за пръв път от началото на Прехода през 1991 г., Добър вечер, дами и господа!” е критичен, важен и навременен поглед към историята на съвременното българско общество.

"Асен може да разкаже историята на четири Българии – Княжеска България, Царска България, Народната република и Република България – защото принадлежи към едно от семействата с памет"споделя за книгата проф. Веселин Методиев.

От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – „Добър вечер, дами и господа!” е задълбоченият разказ на човек, прекарал цялата си кариера във вихъра на обществения живот.

 

Заповядайте на представянето на книгата „Добър вечер, дами и господа!” от Асен Агов на 2 септември от 19:00 часа в Градска художествена галерия Созопол. Очакваме ви!

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
31.08.2020 г. 13:38
Посетено:
1515
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31580-dobar-vecher-dami-i-gospoda-debyutnata-kniga-na-asen-agov-na-apoloniya-2020