Издания / премиери

Шкумбата гостува в Kino Cabana

18 август 2020 г., 18:30 ч.

Шкумбата гостува в Kino Cabana

 

◊ ПОКАНА

На 18 август (вторник) 2020 г. от 18,30 ч. комикът Димитър Туджаров–Шкумбата гостува на столичния клуб Kino Cabana със свое one man show на открито и ще представи автобиографичната си книга „Хумористично селфи“ (изд. Книгомания).

Входът за събитието е безплатен и ще бъдат допускани посетители до изчерпване на позволената квота места.

Шкумбата е едно от най-разпознаваемите лица в шоубизнеса и най-известният ни разказвач на скечове. През октомври 2019-а по случай 65-годишнината си комикът издаде луксозната автобиография „Хумористично селфи“. Изданието с твърди корици включва забавно разказаното битие на шоумена – откъде идват „шкумбите“, как се насочва от инженерството към артистичните изяви, за безбройните турнета и срещи с известни личности, като текстът по страниците е придружен с над 20 карикатури, специално рисувани за книгата от Жорж Туджаров (съвпадението на фамилията е случайно!), и над 160 снимки от личния архив на Шкумбата, както и от архивите на Бончук Андонов, Емил Андонов, Емил Кьостебеков, Людмил Карджилов, Христо Иванов.

През годините Димитър Туджаров е бил водещ на различни хумористични рубрики по радиа и телевизии, гост е на сборни празнични концерти, програми  и спектакли, осъществява турнета в чужбина. От 25 май тази година е водещ на хумористичното предаване „Tonight with Шкумбата“ и забавно-вечерното „Тънка бара“ по 7/8 ТВ.

„Животът е движение. Аз се учех да бъда комик в движение. Винаги съм се стремял да търся най-болните и остри теми на нашето време и да ги поднасям на публиката през призмата на смеха и в частност на сатирата и пародията. Черпя енергия от взаимодействието си с хората, черпя идеи от тях и после им ги връщам по моя си, надявам се, забавен начин.“ Шкумбата

* * *

Събитието е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община.

Автор: Книгомания
17.08.2020 г. 11:04
Посетено: 617
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31552-shkumbata-gostuva-v-kino-cabana