Издания / премиери

Татяна Лолова гостува в Кино "Кабана"

Представяне на книгата "Дневници & делници" - 6 юли, 18:30 часа

Татяна Лолова гостува в Кино "Кабана"

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на 6 юли 2020 г., понеделник, от 18,30 ч. в столичния клуб на открито Kino Cabana – Татяна Лолова ще представи последната си книга „Дневници & делници“ (изд. "Книгомания"). Любимата на поколения българи актриса ще чете подбрани откъси от своите дневници – писани в продължение на 50 години, ще разказва смешни и тъжни истории от живота си, а в края на вечерта ще дава автографи на желаещите от публиката.

Специален гост на събитието ще бъде журналистът Георги Тошев, който е съставител и редактор на изданието.

Книгата „Дневници & делници“ ще може да бъде закупена на място. Входът за събитието е безплатен и ще бъдат допускани посетители до изчерпване на позволената квота места.

Събитието е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община.

* * *

„Дневници & делници“ имаше премиера през февруари пред над 300 души в Лондон (по покана на БКИ), малко преди актрисата да отпразнува 86-ия си рожден ден. А в края на същия месец се състояха и две представяния в градовете Виена и Линц (по покана на БКИ „Дом Витгенщайн“).

В „Дневници & делници“ Татяна Лолова разказва за детството, младежките години, семейството и... любовта на живота си Славето.

Татяна Лолова: „Че какво по-сериозно от шегата, радостта, ласката, признанието… празник след толкова делници“

„Дневници & делници“ е едновременно и дневник, и албум, посветен на публиката. След като обичният съпруг Светослав Светославов–Славето си тръгва завинаги от този свят в края на 2018-а, Татяна Лолова отваря старите тетрадки и изважда забравените фотографии, картички и писма, за да си спомня. Част от тиража на „Дневници & делници“ се разпространява като колекционерско луксозно издание с автограф от любимката на публиката и включва две репродукции на рисунки и една пощенска картичка.

В книгата ще прочетете нейните истински бележки, впечатления и преживявания, случили се през годините – от детството, студентството, първите роли, първата книга, получаването на наградата Аскеер... Страниците на „Дневници &делници“ ще ви разкажат и за радостите в личния й живот – срещата със Славето, появата на сина й Сава, на внуците Сава и Матео. Ще се удивите на таланта й да рисува, да измисля дизайн на дрехи, да прави кукли. Особено интересни са портретните описания на редица артисти като Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Нейчо Попов, Тодор Колев, Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Калоянчев-Калата, Велко Кънев, Калин Сърменов, Цветана Манева, Николай Хайтов, Никола Анастасов, Георги Русев и др. В тези кратки етюди е побрана цяла палитра от настроения – ще усетите зад думите на Татяна Лолова и хумора, и болките, и любовта й към живота и професията на артиста. Този своеобразен дневник от 240 страници ще ви направи съпричастни към спомените и към умението й човек да подреди живота си такъв, какъвто е.

*

6 юли, 18:30 часа, Кино "Кабана". Очакваме ви!

 

Автор:
Книгомания
Публикация:
05.07.2020 г. 17:33
Посетено:
1794
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31414-tatyana-lolova-gostuva-v-kino-kabana