Издания / премиери

Видеоинтервю за книгата „Литературното образование в гражданска перспектива (VIII-XII клас)“

26 юни 2020 г., 14:30 ч., фейсбук страница Център за книгата

Видеоинтервю за книгата „Литературното образование в гражданска перспектива (VIII-XII клас)“

 

◊ ПОКАНА

Очаквайте на 26 юни 2020 г. от 14.30 ч. видеоинтервю за новото издание на Нов български университет „Литературното образование в гражданска перспектива (VIII-XII клас)“ от Огняна Георгиева-Тенева във фейсбук страница Център за книгата.

Разговорът води доц. д-р Йордан Ефтимов. Събитието е част от Виртуална програма на Център за книгата през месец юни.

Книгата „Литературното образование в гражданска перспектива (VIII-XII клас)“ е първото обхватно изследване на възможността чрез литературното образование да се постигнат граждански компетентности. Тя представя теоретичен и практически опит за формиране на знания, умения и ценности в полето на гражданствеността. Главен предмет на вниманието са критическото мислене, разбиращото четене, самостоятелното интерпретиране на художествен текст, аргументативното писане и говорене, работата в екип при изпълнение на литературен проект с гражданско съдържание. Поставен е акцент върху активните методи на обучение и принципа за образователно взаимодействие, осмисляно като корелат на гражданското взаимодействие в извънучилищната социална действителност. С грижа за преживяване на пълноценно естетическо удоволствие е предложен специален модул за изучаване на литературни произведения с граждански послания.

Огняна Георгиева-Тенева е доктор по филология и доцент по методика на обучението по литература в Нов български университет. Работила е като учителка и е била редактор на сп. „Български език и литература“. Изследванията ù са в полето на методиката на литературното образование, съвременната българска литература и детската литература.

* * *

Изданието може да се закупи с 15% отстъпка при избиране на наложен платеж за начин на плащане в електронната книжарница на Нов български университет.

Автор: Център за книгата
23.06.2020 г. 17:27
Посетено: 891
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31381-videointervyu-za-knigata-literaturnoto-obrazovanie-v-grazhdanska-perspektiva-viii-xii-klas