Издания / премиери

Видеоразговор за книгата „Съвременни тенденции в обучението и изкуството от стъкло в Европа“

15 юни 2020 г., 14.30 ч., Фейсбук страница Център за книгата

Видеоразговор за книгата „Съвременни тенденции в обучението и изкуството от стъкло в Европа“

 

◊ ПОКАНА

Очаквайте на 15 юни 2020 г. от 14.30 ч. видеоразговор за книгата „Съвременни тенденции в обучението и изкуството от стъкло в Европа“ между автора доц. д-р Константин Вълчев и гл. ас. д-р Владимир Димитров във фейсбук страница Център за книгата.

Новото издание на Нов български университет е организирано в пет глави: „(Ал)химията на стъклото“, „Стъклото в архитектурата“, „Кратка история на развитието на стъклото в някои европейски центрове“, „Изкуството от стъкло в Европа: автори, похвати, шедьоври“ и „Творби на Константин Вълчев“.

Стъклото е ценна природна суровина, която има огромно бъдеще по отношение на реализацията и развитието на архитектурата и дизайна и най-вече тя има своето място в съвременния индустриален процес в световен мащаб. Това вече е ясно за развитите световни икономики и неслучайно те обръщат сериозно внимание на този материал. А развитието на изкуството от стъкло и стъкларската индустрия са неразривно свързани и взаимно се допълват. Действително е важно това да бъде разбрано в България, защото то има отношение и към екологията, и към темата за рационалното използване на природните ресурси в страната ни.  
                                                                        Доц. д-р Константин Вълчев

Книгата може да се закупи с 15% отстъпка при избиране на наложен платеж за начин на плащане в Електронната книжарница на Нов български университет.

Събитието е част от Виртуална програма на Център за книгата през месец юни.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
09.06.2020 г. 15:06
Посетено:
980
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31296-videorazgovor-za-knigata-savremenni-tendentsii-v-obuchenieto-i-izkustvoto-ot-staklo-v-evropa