Издания / премиери

Виртуална премиера на “Слончето, което искаше да лети” - писателски дебют на художничката Лиляна Дворянова

21 април, 11 часа, Facebook Live - издателство “Мармот”

Виртуална премиера на “Слончето, което искаше да лети” - писателски дебют на художничката Лиляна Дворянова

 

◊ СЪБИТИЕТО

Българската художничка и визуален артист Лиляна Дворянова ще представи своя писателски дебют - “Слончето, което искаше да лети”.

Виртуалната премиера ще се проведе на 21 април от 11 часа кaто Facebook Live, организиран от издателство “Мармот”. Обичаната детска писателка Радостина Николова, която е и съосновател на издателството, ще бъде домакин на събитието.

“Слончето, което искаше да лети” е красива картинна книга с трогателно послание и отворен финал. Тази “парцалена история с два края” разказва за силата на мечтите и близките приятели, които са готови да помогнат в осъществяването им. Това е първи писателски проект за Лиляна Дворянова.

С магистърски степени по философия и графичен дизайн, както и докторска степен в сферата на изобразително изкуството, Лиляна Дворянова е автор на илюстрации към детски книги и учебници. Твори в различни области на визуалното изкуство - живопис, графика, фотография, концептуални форми, илюстрация. Има девет самостоятелни изложби в България, Европа и САЩ и участва в над двадесет сборни изложби на съвременното българско изкуство.

 
 
Автор:
Милена Ташева
Публикация:
18.04.2020 г. 15:07
Етикети:
Радостина НиколоваЛиляна Дворяновадебют
"Слончето което искаше да лети"
виртуална премиера
издателство "Мармот"
Посетено:
1463
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/31134-virtualna-premiera-na-sloncheto-koeto-iskashe-da-leti-pisatelski-debyut-na-hudozhnichkata-lilyana-dvoryanova