Издания / премиери

Премиера на книгата „Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят" от Асен Агов

5 март 2020, 18:30 ч., Сити Марк Арт Център

Премиера на книгата „Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят" от Асен Агов

 

◊ ПОКАНА

Асен Агов и издателство „Сиела”
ви канят на

премиерата на „Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят”

На пети март ще се появи дебютната книга на българския журналист и политик Асен Агов – „Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят”.

Едновременно публицистика, мемоар и историческа хроника, дебютната книга на депутата в Народното събрание от 1994 до 2013 г. проследява бягството към свободния свят на българското общество от комунизма до наши дни.

На същата дата, 5 март, от 18:30 ч. „Добър вечер, дами и господа!” ще бъде представена за първи път пред софийската публика.

Събитието ще се състои в Сити Марк Арт Център (бул. „Янко Сакъзов” 30).

Ще участват българските политици Татяна Дончева и проф. д-р Веселин Методиев, журналистът Милен Цветков и водещата на предаването „Брюксел 1” по телевизия „Bulgaria on Air” Милена Милотинова.

Заглавието на книгата е вдъхновено от фразата, превърнала се в символ на стремежа за независимост в журналистиката и откъсване от комунистическото минало. Като водещ на По света и у нас” Асен Агов избира да се обърне към зрителите за пръв път с „Добър вечер, дами и господа” вместо с приетото „другари и другарки”.

От събитията, натрапили на България комунизма и неговите гонения, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век – „Добър вечер, дами и господа!” е личен поглед към историята на съвременното българско общество на човек, прекарал цялата си кариера във вихъра на обществения живот.

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
02.03.2020 г. 16:19
Посетено:
1293
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30991-premiera-na-knigata-dobar-vecher-dami-i-gospoda-byagstvoto-na-balgariya-kam-svobodniya-svyat-ot-asen-agov