Издания / премиери

Премиера на новата книга на проф. Марин Дамянов "Двойници и раздвоено съзнание в кинодраматургията"

26 февруари 2020, 19.00 ч., Кинозала НАТФИЗ

Премиера на новата книга на проф. Марин Дамянов "Двойници и раздвоено съзнание в кинодраматургията"

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 26 февруари от 19.00 ч. в Кинозала НАТФИЗ проф. Марин Дамянов ще представи новата си книга „Двойници и раздвоено съзнание в кинодраматургията“. Изданието е своеобразно продължение на „Психоанализа и кинодраматургия“, превърнала се в учебник за студентите по специалността в НАТФИЗ.

Книгата е реализирана с финансовата подкрепа на Академията и се определя от Ректора проф. д-р Станислав Семерджиев така:

„Без да олекотява значимостта на научните търсения и дълбочината на анализите, професор Марин Дамянов е успял да превърне настоящата монография в достъпно, интересно и увлекателно четиво, което ще бъде полезно за студентите в НАТФИЗ, както и за всички, които се интересуват от изграждането на сложния психичен свят на персонажите в кинодраматургията.“

 

◊ ЗА АВТОРА

Професор по кинодраматургия (кинознание, киноизкуство и телевизия) Марин Дамянов е дългогодишен преподавател по специалността в НАТФИЗ.

Автор е на романите „Сбогом Джони“, „Казусът Рози“, „Време за убиване“  и „Самурай от Надежда“. Носител е на 15 литературни награди, между които наградата „Развитие“ за нов, непубликуван роман и на няколко награди за драматургия, сред които „Хартли-Мерил“ и „Златна роза“. Сценарист в повече от 15 игрални и документални филми, сред които „Маргарит и Маргарита“, „Козият рог“ (римейк), „Огледалото на дявола“, „Следвай ме“, „Братът на охлюва“, „Лейди Зи“, „Съдилището“, „Събирач на трупове“ и др.

Член е на Съюза на българските писатели; Българската секция на международния съюз на криминалните писатели – АIEP; Съюза на българските филмови дейци  (СБФД) – Секция „Кинодраматурзи“, председател е на секцията; Асоциацията на българските филмови, телевизионни и радио сценаристи (БАФТРС), която е асоциран член на Федерацията на сценаристите в Европа – FSE.

 

Автор:
НАТФИЗ "Кр. Сарафов"
Публикация:
26.02.2020 г. 12:48
Етикети:
НАТФИЗ "Кр. Сарафов"
киноизкуство
кинознание
"Двойници и раздвоено съзнание в кинодраматургията"
проф. Марин Дамянов
премиера ма книга
Посетено:
1665
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30953-premiera-na-novata-kniga-na-prof-marin-damyanov-dvoynitsi-i-razdvoeno-saznanie-v-kinodramaturgiyata