Издания / премиери

Представяне на издания на Департамент „Право“ - НБУ

25 февруари 2020 г., Нов български университет

Представяне на издания на Департамент „Право“ - НБУ

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и Департамент „Право“ представят три нови издания на 25 февруари 2020 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Модератори са проф. д-р Екатерина Михайлова, проф. д-р Веселина Манева и доц. д-р Катерина Йочева.

„Правата на гражданите и тяхната защита“ е сборник с материали от Международна конференция, проведена в НБУ на 6 ноември 2018 г. и посветена на 70-годишнината на Всеобщата декларация за правата на човека, както и в чест на удостояването със званието „Почетен доктор на НБУ“ на акад. Антонио Фернандес де Бухан и Фернандес. Повечето статии са посветени на международната и националната уредба на въпросите във връзка с правата на човека, както и на любимото на акад. де Бухан римско право.

Настоящата осма книга на „Годишник на департамент „Право“ (2018) е посветена на паметта на проф. Никола Манев, д.н. (1962-2018), дългогодишен преподавател в секция „Наказателноправни науки“ на департамент „Право“. В изданието се съдържат актуални изследвания на членове на департамента от всички области на правото.

Новият брой на „Юридическо списание на Нов български университет“, ХV.1-3, 2019 г. съдържа статии на преподаватели, докторанти и студенти по актуални теми от международното и вътрешното право. „Юридическо списание на НБУ“ е първото онлайн списание по право в България с вече 15-годишна история.

***

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
17.02.2020 г. 15:52
Етикети:
Годишник на департамент „Право“доц. д-р Катерина Йочевапроф. д-р Екатерина МихайловаЦентър за книгатаНБУ
Юридическо списание на Нов български университет
Правата на гражданите и тяхната защита
проф. д-р Веселина Манева
Посетено:
1294
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30922-predstavyane-na-izdaniya-na-departament-pravo-nbu