Издания / премиери

Представяне на книгата „Математика на живот и смърт“ от Кит Йейтс

8 февруари, 13 часа, Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“

Представяне на книгата „Математика на живот и смърт“ от Кит Йейтс

 

◊ ПОКАНА

Издателство „Изток-Запад“ и СМГ „Паисий Хилендарски“ ви канят на представянето на книгата „Математика на живот и смърт“ от Кит Йейтс.

Събитието ще се състои на 8 февруари (събота) 2020 г. от 13 часа в СМГ "Паисий Хилендарски", ул. "Искър" № 61.

Със специалното участие на Соломон Паси. 

 

Математиката е разказ за света около нас. Всъщност всички ние боравим с математически принципи през цялото време – когато общуваме, пътуваме, работим или си почиваме. Малцина обаче си дават сметка за истинската сила на математиката – степента, в която тя присъства не само във всеки офис и всеки дом, но и във всеки аспект от живота ни: от съдебните зали до болничните отделения.

В тази необикновена книга авторът разказва за истински съдбоносни събития, в които приложенията на математиката или злоупотребите с нея са изиграли решаваща роля: пациенти, страдащи заради своите гени; предприемачи, разорили се заради повредени алгоритми; жертви на съдебни грешки или на софтуерни дефекти. С нея ще проследим историите на инвеститори, лишили се от цяло състояние, или родители, загубили децата си заради математически грешки.

Автор: Издателство "Изток-Запад"
07.02.2020 г. 12:32
Посетено: 980
Етикети: представяне на книга, Издателство "Изток-Запад", Кит Йейтс, СМГ „Паисий Хилендарски“, „Математика на живот и смърт“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30873-predstavyane-na-knigata-matematika-na-zhivot-i-smart-ot-kit-yeyts