Издания / премиери

Премиера на "Наследството" от Весела Василия

20 февруари, Книжарница "Хеликон" - Витоша, 18:30 часа

Премиера на "Наследството" от Весела Василия

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Лексикон" представя "Наследството" от Весела Василия. 

Съществува ли наистина скрито духовно знание, познато на хората от древността? Наистина ли част от него се намира на нашата, българската земя, и дали ние, днешните българи, сме призвани да го събудим? С тези и още много въпроси се сблъскват героите на романа на Весела Василия “Наследството”. Разгърнете страниците на романа и открийте древното знание за “Колело на живота” и тайнствената сила на Киприяновата молитва. 

Приключения и премеждия, загадки и размисли, малко мистика и малко романтика. Пътят към духовното може да изглежда и така, стига да сме готови за него и да си позволим да го изживеем. 

Весела Василия е родена във Враца. Завършила е Езиковата гимназия с преподаване на френски език в родния си град и Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология в София. Доктор е по икономика. Автор е на редица монографии и статии от областта на криминологията, публичната администрация, административното и полицейското право. Писането на художествена литература чувства и определя като свое призвание. Интересува се от йога и рейки. Владее френски, английски и руски език. Обича пътешествията, природата, красивите неща, книгите, рисуването и изкуството въобще. "Наследството" е нейният четвърти роман след "Вавилонските мъдреци, "Истории от градините на Едем" и "Мистерии и загадки в пещерата Прохория".

Заповядайте на премиерата на "Наследството" на 20 февруари, четвъртък, от 18:30 часа в книжарница "Хеликон" - Витоша в гр. София (бул. "Патриарх Евтимий" №68).

Романа ще представи литературният критик и редактор Благовеста Касабова. Няколко думи ще каже създателят на "Лексикон" - Йордан Антов. Водещ на събитието - Людмила Еленкова.

 

Автор:
Лексикон
Публикация:
06.02.2020 г. 13:30
Посетено:
1098
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30864-premiera-na-nasledstvoto-ot-vesela-vasiliya