Издания / премиери

„Есен във Венеция“ разказва за Ърнест Хемингуей и неговата последна муза

Андреа ди Робилант представя романа си на 30 януари от 19:00 ч. в Casa Libri - София

„Есен във Венеция“ разказва за Ърнест Хемингуей и неговата последна муза

 

◊ ПОКАНА

Сладкодумецът Андреа ди Робилант ни повежда към Венеция с „Есен във Венеция“ - тази любопитна, неустоима, красиво носталгична история за Ърнест Хемингуей и неговата последна муза.

А на 30 януари ще имаме удоволствието да се срещнем с италианския писател на живо в София!

По време на лов на патици в Италия Хемингуей се натъква на Адриана Иванчич, впечатляваща осемнайсетгодишна девойка, току-що завършила гимназия, и се влюбва в нея. По-късно ще напише, че когато видял Адриана за пръв път, изпитал усещането че е „поразен от светкавица“ – клише, което вероятно никога не би използвал освен в оригиналния митологичен смисъл, за да опише своята безпомощност пред каприза на боговете. Прелестната, прелъстителна и палава Адриана става муза на Хемингуей в най-класическия смисъл на тази дума. Тя внася радост в живота му, вдъхновява го, кара го да се чувства отново млад – понякога дори дете, ако се съди по игривите му приумици. И най-важното, нейното присъствие напълва пресъхналия кладенец на творческите му сокове и го води към забележителен литературен разцвет в късния сезон на живота му…

Андреа ди Робилант е роден в Италия и живее в Рим. Получава образованието си в Колумбийския университет, където специализира международни отношения. Автор е на „Венецианска любов“, „Лучия: венецианският живот в епохата на Наполеон“, „Неустоимият север: от Венеция до Гренландия по следите на братята Зен“ и „В преследване на розата“. „Есен във Венеция“ се чете по-скоро като роман, отколкото като биография. Населена е с любовници, бивши съпруги, приятели, издатели и дори с напълно непознати хора, които Папа увлича в своите „безкрайни празници“, мании и драми.

Андреа ди Робилант ще се срещне с почитателите на „Папа Хемингуей“ и увлекателната биографична проза на 30 януари от 19:00 ч. в Casa Libri!

Вход свободен.

 

Автор: Изд. Колибри
29.01.2020 г. 14:53
Посетено: 1206
Етикети: роман, премиера на книга, Издателство Колибри, Андреа ди Робилант, Хемингуей, „Есен във Венеция“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30774-esen-vav-venetsiya-razkazva-za-arnest-heminguey-i-negovata-posledna-muza