Издания / премиери

Представяне на първи брой на списание „Текстил“

14 януари 2020 г., Нов български университет

Представяне на първи брой на списание „Текстил“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата представя първи брой на списание за художествена литература и есеистика „Текстил“ на 14 януари 2020 г. от 15.30 ч. в книжарницата на I корпус в Нов български университет.

Водещ на събитието е гл. ас. д-р Георги Гочев.

„Първи брой събира проза и поезия от фатално 13 на брой съвременни български творци. Нишката ни отвежда до далечен Китай с един разказ от Ю Хуа, засягащ психологически дълбини на човешката природа, преводът от китайски е майсторско дело на Стефан Русинов, който и този път успява да накара текстът да зазвучи на бистър език, без да изличава далечното и екзотичното за нас, гледано от перспективата на европейски читатели. Антоан Асенов, който е истински езиков фокусник, хвърля малко звезден прах, за да ви очарова с едно от фините си есета, наслада на сетивата – този път пише за приспивната песен. В задочен диалог с него влизат фрагментите на Богдан Богданов върху музиката, специално предоставени на списанието от наследниците му, те са част от последната му и недовършена книга с работно заглавие „Протичането“…“ 
                                                                                   Петя Хайнрих

На страниците си изданието ще помества нова българска литература (поезия и проза), преводи и малко на брой рецензии за книги, които екипът смята за важни.

***

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
07.01.2020 г. 11:23
Посетено:
1251
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30720-predstavyane-na-parvi-broy-na-spisanie-tekstil