Издания / премиери

Представяне на Антония Апостолова и книгата "Потъване в мъртво море" в Стара Загора

3 януари 2020, 19:30 часа, Pub Little Jack

Представяне на Антония Апостолова и книгата "Потъване в мъртво море" в Стара Загора

 

◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "Жанет 45" и СНЦ "Пътуващите книги на Стара Загора"
представят

Антония Апостолова и книгата „Потъване в мъртво море"
в Стара Загора

3 януари 2020, петък, 19:30 часа
Място: Pub Little Jack  

Модератор: Олга Клисурова

 

◊ ЗА КНИГАТА

„Потъване в мъртво море"

Оформление: Иво Рафаилов
Редактори: Надежда Радулова, Красимир Лозанов

Дванадесетте разказа в сборника "Потъване в мъртво море" са обединени от темата за загубата, за човешките рани и щети, за затворените врати, пред които неминуемо се изправяме, и за струящата през всички наши разкъсвания светлина.

"В тези разкази има много сол. Не като овкусител, а като консервант – потъването в загубите е трайно. И не страници разлистваш, а солни мини. Дълбочината придърпва с неудържим поетичен език и зрялата словесност на майстор-разказвач."
Йорданка Белева

"В българската литература се появява изключително интересен разказвач. Историите са свързани интонационно и психологически, а езикът им е образен, гъвкав и свеж."
Керана Ангеловa

"Психологическа дълбочина, нюанси и чувствителност към детайла, езиково богатство и стилистично разточителство. Антония Апостолова разгръща необичайно сюжетите, има усет за добър финал и пише с увереност и размах."
Силвия Чолева

"Изящното изкуство на човешката двойка е пренесено в изоставени от литературата територии. В историите пробягват ледените пламъчета на променливата близост, а ожесточените поетически мигове сочат всички неосъществени възможности пред нас."
~ Марин Бодаков

*

Антония Апостолова издава първата си книга още на 17 ("Солена ябълка", поезия). Има 15-годишен редакторски опит във водещи медии у нас. Създател и главен редактор е на сайта и фейсбук страницата "Литературни разговори".

 

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
03.01.2020 г. 13:32
Посетено:
1395
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30710-predstavyane-na-antoniya-apostolova-i-knigata-potavane-v-martvo-more-v-stara-zagora