Издания / премиери

Представяне на триезичната детска книга "Водното конче и гривната" от Елена Владова

10 декември, 18:00 часа, Отдел "Изкуство" на РБ "Пенчо Славейков" - Варна

Представяне на триезичната детска книга "Водното конче и гривната" от Елена Владова

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 10 декември (вторник) от 18, 00 часа в Отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна (ул. "Ген. Паренсов" 3) ще бъде представена триезичната книга за деца "Водното конче и гривната" от Елена Владова

В представянето ще участват: Борис Славов (ученик във втори клас, франкофон); Станка Бонева (филолог, дългогодишен преподавател по български език и литература и руски език) и Теменуга Станчева (илюстратор на книгата).

 

Водното конче и гривната / La Libellule et le bracelet / The Dragonfly and the bracelet

„Водното конче и гривната“ е втората книга за деца, създадена в екип с художничката Теменуга Станчева след приказките „Човекът, който въздишал“ (2008 г.). Приказката е написана по повод участие на Теменуга Станчева в конкурс за макет на детска книга в Белгия. В настоящия си вид на три езика приказката за първи път вижда бял свят като печатно издание.

„Водното конче и гривната“

В Къпиновия кът край Голямата синя река живее едно Водно конче. Всеки ден минава като другите, докато веднъж не се случва нещо необичайно. Приказка за обитателите край реката, за неочакваните срещи и приключения, за приятелството и за това къде започва и свършва една река. Подходяща за деца от 4 до 10 години и в обучението по чужди езици.

Елена Владова - автор и преводач
Теменуга Станчева – илюстрации

Триезично издание (български, френски и английски език)

Книгата е издадена от Издателство "Онгъл" с подкрепата на Фонд "Култура"

 

Елена Владова е журналист в областта на културата, преводач от френски език и Монтесори педагог. Автор на книги за деца и възрастни и на пиеси за деца, две от които – „Коледно веселие с Цвятко и Брадатко“ и „Котаракът в чизми“ по Шарл Перо, са поставени в Държавен куклен театър – Варна. Редактор на сайтовете Градското списание (www.urban-mag.com) и Découvrir Varna (www.urban-route.com).

Теменуга Станчева е дългогодишен художник в ателието на Държавен куклен театър – Варна. Сценограф е на повече от десет куклени и драматични спектакъла, сред които „Снежната царица”, „Коледна магия”, „Щастливият принц”, „Учителят или сянка върху дъската”, „Кой  се страхува от Вирджиния Улф”. Илюстратор на книги за деца. Илюстрациите й към приказките „Човекът който въздишал“ и „Водното конче и гривната“ са представени на Международно биенале на илюстрацията „Златно перо” в Белград, както и в други изложби. Блог на Теменуга Станчева - https://stancheva.wordpress.com.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
09.12.2019 г. 17:06
Етикети:
Елена Владовапредставяне на книга
Издателство "Онгъл"
Теменуга Станчева
Водното конче и гривната
Триезично издание
Посетено:
1046
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30631-predstavyane-na-triezichnata-detska-kniga-vodnoto-konche-i-grivnata-ot-elena-vladova