Издания / премиери

Премиера на „Изнасилени от чудеса“ от Радослав Парушев

5 декември 2019, 19:00 часа, Бар „Петък" - София

Премиера на „Изнасилени от чудеса“ от Радослав Парушев

 

◊ ПОКАНА ЗА ПРЕМИЕРА

Каним ви на една по-различна литературна премиера на 5 декември в бар „Петък"! Добрият стар лош Радослав Парушев този път е по-агресивен, по-анимационно забавен и политически по-некоректен от всякога.

Ще чуем откъси от неоторизираната биография на „Ийгълс ъф Дет Метъл“ и ще слушаме специално подбрана музика от Борислав Банев. Поетът и драматург Стефан Иванов ще проведе на живо интервю с автора, Мила Парушева ще прочете откъс от романа, а Китодар Тодоров ще се включи със специална изненада, но... нека не издаваме всичко.

Заповядайте! Ще бъде a night to remember.

„Изнасилени от чудеса“ не е биографична книга за рок банда, чието име вероятно никога не сте чували. Това е роман за рокендрол, наркотици, свобода, любов, приятелство, за планирано и извършено чудовищно престъпление и шеметно преследване между най-разнообразни групи от психопати на три континента. Роман за сблъсъка между двете сякаш най-противоречиви, най-отдалечени по скàлата на нормалността исторически явления – рокендрола и радикалния ислям; безпощадна пародия на ценностните разломи в днешната цивилизация, на съвременните форми на употреба на фундаментални принципи и идеи. Жестоко ироничен, той е тревожен вик за граничното състояние на модерния свят.

Пригответе се за истинска рокендрол премиера на 5 декември в бар „Петък" (ул. "Ген. Гурко" 21 - София).

 

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
03.12.2019 г. 13:34
Посетено:
940
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30596-premiera-na-iznasileni-ot-chudesa-ot-radoslav-parushev