Издания / премиери

Издателство „Ерго“ на Софийския международен панаир на книгата

10-15 декември 2019 г., НДК, ет. IV, щанд 408

Издателство „Ерго“ на Софийския международен панаир на книгата

 

◊ ПОКАНА

Скъпи приятели и почитатели, заповядайте на щанда ни по време на Софийския международен панаир на книгата в НДК, където ще намерите нашите вече наложили се, и най-новите ни издания, подготвени за Вас с много любов и професионализъм.

Не пропускайте и събитията ни, на които представяме най-новите ни книги и техните автори. Можете да ни откриете от 10 до 15 декември 2019 г. в НДК, ет. IV, щанд 408 - Издателство „Ерго“.

Очакваме ви!

 

11 декември, сряда, 17:00–18:00 ч.

Литературен клуб „Перото“, НДК

Представяме Ви книгата с избрана поезия на Тадеуш Домбровски „Тишината след мен“, прев. от полски Вера Деянова. „Стихотворението ни позволява да видим света и себе си от различна перспектива, разширява хоризонтите, освобождава ни от стереотипите, предразсъдъците и познавателните щампи. То е урок по емпатия“, казва Домбровски. С автора разговаря поетът Пламен Дойнов. Стихове чете актьорът Станислав Кертиков. Събитието се организира съвместно с Полския институт в София.

 

12 декември, четвъртък, 17:00–18:00 ч.

Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 408

Среща с автограф с писателя Пламен Антов и най-новата му книга с разкази „Голямо червено слънце, самотни електрически светлини“. „Това е книга за днешна България и на пръв поглед тя лесно би могла да се определи като реалистична. Реализмът й обаче е от по-особено естество“, казва за книгата Кристин Димитрова.

 

13 декември, петък, 15:00–16:00 ч.

Официална сцена, НДК, ет. IV

Премиера на второто допълнено и преработено издание на книгата с избрани разкази „Опиум“ от унгарския писател Геза Чат, прев. от унгарски Мартин Христов, Мина Цонева, Здравко Чубриев. „В творчеството на писателя се преплитат мистичните детски изживявания и визии, сексуалността и бруталността на човека, загадките на човешката душа и смъртоносните ѝ проявления“, казва за книгата Мартин Христов. Модератор Юлиан Жилиев, чете актьорът Станислав Кертиков. Събитието се организира съвместно с Унгарския културен институт в София.

 

13 декември, петък, 18:30–20:00 ч.

The Art Foundation, ул. „Дякон Игнатий“ 19

Премиера на книгата с разкази „С такси в страната на чудесата“ от Стан Рашков, чието подзаглавие е „Таксиметров роман“. „В своята последна книга сатирикът се връща у нас, в Страната на чудесата, наблюдавайки живота от седалката на такси – като чужденец, пристигнал отдалеч, но и като българин, който никога не е напускал „своята мила, родна страна“, казва М. Вешим. Чете актьорът Михаил Билалов, представят Светла Рашкова, писателят Михаил Вешим и издателят Мартин Христов.

 

14 декември, събота, 17:00–18:00 ч.

Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 408

Среща с автограф с поета Манол Глишев и най-новата му поетична книга „Зибелингски хроники“. Тази книга проследява малка част от чудните пътешествия по суша и море, авантюрите, срещите, разговорите и картините на забележителния холандски художник и мореплавател Зибо ван Силвенс . От нейните страници може да се добие представа за историята и обичаите на Зибовия народ – холандското или по-точно фризийското племе на зибелингите.

 

15 декември, неделя, 11:00–12:00 ч.

Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 408

Среща с автограф с писателя Бранимир Събев и романа му „Сърца от стомана“. 2041-ва. България е световна икономическа сила, обществото ѝ е богато и мирно. Внезапно се случва немислимото. В центъра на София едновременно падат няколко астероида. От тях се измъкват чудовищни създания, които избиват всичко по пътя си. Роман за приятелството. За сърцата от стомана.

 

15 декември, неделя, 12:00–13:00 ч.

Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 408

Среща с автограф с писателката Нели Лишковска и книгата ѝ с тристишия „Предсказания 2020“. През 1555 г. френският лекар и астролог Мишел дьо Нострадам издава своите четиристишия „Предсказания“. Близо пет века по-късно Нели Лишковска се осмелява да създаде поетична мистификация с нови видения от бъдещето под формата на тристишия.

 

15 декември, неделя, 13:00–14:00 ч.

Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 408

Среща с автограф с поета Владислав Христов и новата му поетична книга „Писма до Лазар“. „В поемите си авторът създава поетически ефир, в който различните поети и поетически стилове се срещат, обменят духовни същности, изясняват се, и се допълват. Увлича ни в това пътуване към човешката същност, наелектризира ни с желание да споделим възторзите и отчаянията му“, казва за книгата Палми Ранчев.

 

Автор:
Издателство „Ерго“
Публикация:
03.12.2019 г. 18:41
Посетено:
1125
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30595-izdatelstvo-ergo-na-sofiyskiya-mezhdunaroden-panair-na-knigata