Издания / премиери

Премиера на "Дъно в небето" - дебютната стихосбирка на Александър Арнаудов

02 декември 2019 г., 19:30 ч., клуб MAZE

Премиера на "Дъно в небето" - дебютната стихосбирка на Александър Арнаудов
 
 
◊ ПОКАНА
 
Издателство "Знаци", Нова Асоциална Поезия и Maze Belchev Ignatiev
представят
 
"Дъно в небето" - дебютната стихосбирка на Александър Арнаудов
 
Дъното в небето ще се отвори на четвърти декември в София. Очакваме ви отвъд в клуб Мазе от 19:30.
 
С участието на: Иван Христов (редактор), Кристин Димитрова, Васил Прасков, Георги Гаврилов, Хайри Хамдан
 
Водещи: Ива Спиридонова и Александър Иванов
Halftime show: Роник Савова - Рона 
Фотограф: Дан Илиев
 
 
"Проблемът за времето, което (не) остава (като „превишена скорост“, „отминаващ вятър“, „родословно дърво“) е централен в писането на Александър Арнаудов. „Гробът му е празен“, защото „дните изтичат като кръв“ и „корените им тежат и пропадат нагоре към дъното на небето“. Отдавна умряхме, но не беше достатъчно и дойде Апокалипсисът на сърцето, а любовта ни е ангелът, който е смъртта си - вещае яркият, настойчив в своето своеобразие, поетичен глас на младия поет, чийто дебют, освен крайно прецизна работа с езика, издава и дълбоко познаване на модерната поезия на ХХ век. Писане, трансгресиращо метафизичните парадокси на Паул Целан, Илзе Айхингер, Янош Пилински."
~ Васил Прасков
 
"Любов, смърт, семейство, самота. В "Дъно в небето" Александър Арнаудов улавя вечните теми с елегантни, кратки стихове. Метафорите са точни, провокативни, изненадващи, и винаги запомнящи се. Това е книга за промените (доброволни или не), които ни водят от едно състояние в друго, от един покой в друг, от един живот към друг, от едно прозрение към друго. Благодарна съм на автора за мисълта, времето и умението вложени в тази книга."
~ Kатерина Стойкова 
 
"Лаконичен, болезнен, афористичен, недоверчив, вглъбен, тайно романтичен, „момче, пропаднало в небето” и удивено от дълбочината му. Стихотворенията на Александър Арнаудов са кратки и могат да се прочетат бързо, но вие не се изкушавайте от скоростта. Тук „царят на джунглата” седи до „царя на небето” и ако не се замислим защо, ужасът на житейската драма ще остане заключен."
~ Кристин Димитрова 
 
"Интересна поезия, основно кратки стихотворения с висока емоционална и философска температура. След като прочетеш няколко си склонен да затвориш и собственият свят в лапидарните им редове."
~ Палми Ранчев 
 
 
2 декември | 19:30 ч. | клуб Maze Belchev.
 
Вход свободен! Очакваме ви!
 
Автор:
Александър Арнаудов
Публикация:
30.11.2019 г. 14:06
Посетено:
1367
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30570-premiera-na-dano-v-nebeto-debyutnata-stihosbirka-na-aleksandar-arnaudov