Издания / премиери

Премиера на „Харт: Космическа мисия Вирон" от Момчил Даскалов

30 ноември 2019 г., 17 ч., Музейко, Учебен корпус - зала "Читалня"

Премиера на „Харт: Космическа мисия Вирон" от Момчил Даскалов

Художник на корицата: Катерина Данаилова

 

◊ ПОКАНА ЗА ПРЕМИЕРА

Повестта „Харт: Космическа мисия Вирон" е първата книга на Момчил Даскалов, и тридесет и третата в поредица „Човешката библиотека".

 
След пореден сблъсък с училищния бабаит дванайсетгодишният Харт търси убежище в мазето... и попада на изумително откритие. Парче поглъщащ светлината плат, стъклени цилиндри с тайнствен газ и ужасяващ репортаж по новините ще го отведат на най-голямото приключение в живота му.
 
При все развинтеното си въображение, Харт изведнъж попада в свят, какъвто не е и сънувал. Дали извънземните телепати му мислят злото? Ще намери ли сред тях неочаквани приятели? Какви ли тайни крие добре устроената им планета?
 
„Харт: Космическа мисия Вирон" е история за стремежа на едно хлапе да намери мястото си в свят, изпълнен с лицемерие, несправедливост и неподозирани опасности... но и с приятелство, вярност и „специални" дарби, които само трябва да отключиш. Докъде трябва да стигнеш, за да откриеш... себе си?
 
– Малеее, бая съм се отдалечил от къщи! Баща ми ми разрешава да ходя сам до градинката с кораба, търговския център и спирката на метрото. Голям периметър е и всяка година ми го разширява, ако оправдая доверието му. Ама 350 000 светлинни години си е сериозен периметър. Май съм загазил. Дали ще ми се кара много?
– В какво газиш? Виждам, че си на твърд под.
– Загазил. Метафора. Газя в неприятности. Имам проблеми. Сега разбра ли?
– Метафора? Разбрах... Не разбрах. Не разбрах и какво правиш тук.
„Какво правя тук ли? Може би трябва да кажа как видях твойте нехора да избиват мойте хора и по случайност попаднах на вашата планета. Но няма да е разумно, нали?"
 
„Харт: Космическа мисия Вирон" излиза както в хартиен, така и в електронен вариант. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят". Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.
 
Заповядайте на премиерата на книгата в Музейко, Учебен корпус, зала "Читалня" на 30.11.2019 г., от 17 до 19 ч.
 
Програмата включва среща с автора, любопитни факти от кухнята на творческия и издателския процес, поредица видеоклипове, музикални и сценични изпълнения, много смях... и щипка сериозност.

Ще стане дума за дислексията, за приемането на различните, за тероризма... и преди всичко за това как едно необикновено хлапе успява да въвлече баща си във фантастичното приключение, наречено „писане на книга".

Гостите на премиерата ще имат възможност да си закупят повестта с отстъпка – на Приятелска цена, както и с автограф от автора. Също така ще могат да се запознаят с прототипа на главния герой и да се насладят на неговите множество таланти.
 
Вход свободен.
 
За повече:
 
Автор:
Екип на Човешката библиотека
Публикация:
28.11.2019 г. 12:59
Етикети:
дебютповестпремиера на книгаЧовешката библиотека
Момчил Даскалов
„Харт: Космическа мисия Вирон
Посетено:
1397
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30555-premiera-na-hart-kosmicheska-misiya-viron-ot-momchil-daskalov