Издания / премиери

Премиера на "Синът на управителя на сиропиталището" от Адам Джонсън

28 ноември 2019, 18:30 ч., Фотосинтезис арт център - София

Премиера на "Синът на управителя на сиропиталището" от Адам Джонсън

 

◊ ПОКАНА

ИК "Жанет 45" ви кани на

премиера на "Синът на управителя на сиропиталището"
от Адам Джонсън

Награда "Пулицър" (2013)

„Представете си как Чарлс Дикенс посещава Пхенян и ще успеете да обхванете с поглед платното, върху което рисува Адам Джонсън." ~ The Washington Post

Превод от английски Пейчо Кънев
Оформление Георги Калев

Книгата представя Митко Новков

28 ноември 2019 (четвъртък), 18:30
Фотосинтезис арт център, бул. "Васил Левски" 57, София

 

◊ ОТЗИВИ

"Изящно построен роман, който отвежда читателя на рисковано приключение в дълбините на тоталитарната Северна Корея и в най-интимните кътчета на човешкото сърце."
~ Из аргументацията на журито на „Пулицър"

"Г-н Джонсън е написал дързък и забележителен роман, който не само разкрива плашещи гледки към тайнственото царство Северна Корея, но и също така успява да достигне до същинското значение на думите любов и саможертва."
~ Мичико Какутани, The New York Times

"Пристрастяващ и дръзко изобретателен роман, изследващ саможертвата и свободата в условията на династия, която канибализира своите граждани. И навременно подсещане, че анонимните жертви на потисничеството съща са човешки същества, които изпитват любов. Синът на управителя на сиропиталището е смела и впечатляваща книга."
~ Дейвид Мичъл

"Никога не съм чел нищо подобно. Това е едно наистина удивително читателско приключение, едно гигантско постижение. Мога да ви говоря с дни колко много ми хареса тази книга. Звучи като преувеличение, но не е. Синът на управителя на сиропиталището е шедьовър."
~ Чарлс Бок

"Надзървайки в едно от най-затворените общества в света, авторът е открил приликите между тях и нас, допускайки възможността, че ние, макар и американци, бихме могли да разберем когнитивния дисонанс, който севернокорейците изпитват всеки божи ден. Идеята, че можем ясно да разпознаем хората зад желязната завеса – и че можем да се самоидентифицираме с психологичните им опустошения – би следвало да ни успокои, ала и да ни разтревожи."
~ Bookforum

 

◊ ЗА АВТОРА

Адам Джонсън (1967) е роден в Южна Дакота и отраства в Аризона. Завършва журналистика, творческо писане и английска литература. Преподавател е по творческо писане в университета Станфорд в Сан Франциско и е обявен за „един от най-впечатляващите преподаватели в Станфорд" от „Бизнес Инсайдър" и „един от най-влиятелните и надарени с най-богато въображение университетски професори в страната" от списание „Плейбой".

Джонсън е автор на романа „Синът на началника на сиропиталището" (2012), който печели наградата „Пулицър" за 2013 г. Две години по-късно сборникът му с разкази „Съдбата се усмихва" (2015) печели Националната награда за литература на САЩ.

Книгите на Джонсън са преведени на много езици. Сред наградите му личат стипендията „Гугенхайм", писателската награда „Уайтинг", стипендията на Националния фонд за изкуства на САЩ, стипендията „Стегнер" и Литературната награда „Дейтън" за мир.

Живее в Сан Франциско със съпругата и децата си.

 

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
27.11.2019 г. 17:27
Етикети:
Пейчо Къневпремиера на книгаИК Жанет 45
Адам Джонсън
Синът на управителя на сиропиталището"
Посетено:
1258
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30543-premiera-na-sinat-na-upravitelya-na-siropitalishteto-ot-adam-dzhonsan