Издания / премиери

Разговор за „Роджър Уотърс - човекът зад стената” от Дейв Томпсън

27 ноември 2019 г., Нов български университет

Разговор за „Роджър Уотърс - човекът зад стената” от Дейв Томпсън

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика” отправят покана за среща на Читателския клуб на НБУ на тема „Роджър Уотърс - човекът зад стената” от Дейв Томпсън“ на 27 ноември 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са доц. д-р Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел, а специални дискутанти ас. д-р Радосвета Кръстанова и д-р Петър Канев.

За някои той е лицето на класическите Pink Floyd. За други той е силният характер, който стои зад някои от най-великите албуми на рока. Смятан е за един от най-оригиналните текстописци от едно поколение, което буквално прелива от таланти. За всички обаче Роджър Уотърс си остава загадка – рок звезда, която бяга от звездния статут и се бунтува срещу него.

"Роджър Уотърс. Човекът зад „Стената” е първата пълна биография на легендарния музикант. Тя проследява живота му от следвоенна Великобритания до множеството войни, които той самият води с другите от Pink Floyd, с публиката, с музикалната индустрия, с Маргарет Тачър и най-вече със самия себе си. Изпълнена с фактология и ексклузивни интервюта, книгата на журналиста и музикален критик Дейв Томпсън руши стената, изградена около Роджър Уотърс тухла по тухла, разкривайки истинския характер на човека, който я е построил.

***

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

Автор:
Център за книгата
Публикация:
21.11.2019 г. 14:49