Издания / премиери

Премиера на „Писма до Лазар“ от Владислав Христов

27 ноември 2019 г., 18:30 часа, Литературен клуб „Перото“ – НДК

Премиера на „Писма до Лазар“ от Владислав Христов

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Ерго" и Литературен клуб „Перото“ – НДК
Ви канят на

премиера на поетичната книга „Писма до Лазар“ от Владислав Христов

Заповядайте на 27 ноември 2019 г. от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ – НДК.

Книгата представя Марин Бодаков. Стихотворения ще четат поетът Манол Глишев и актьорът Милен Димитров.

 

"Новата книга на Владислав Христов възпира залеза на съвременната българската поема. Авторът ни показва мощно метафорично мислене, което задвижва модернистката центрофуга за производство на смисъл. Текстовете са спомен за онези изстъпления на модернизма, които ни свързват с небесата – спомен и желание за красота, невъзможност, за щурм в промяната на съзнанието."
- Марин Бодаков

"В поемите си Владислав Христов създава поетически ефир, в който различните поети и поетически стилове се срещат, обменят духовни същности, изясняват се, и се допълват. „Писма до Лазар” изобилства от динамични философски картини, природни и градски реалии, смисли и внушения, убягнали на обикновения поглед. Поетът ни увлича в това пътуване към човешката същност, наелектризира ни с желание да споделим възторзите и отчаянията му."
- Палми Ранчев

 

◊ ЗА АВТОРА

Владислав Христов е роден през 1976 г. в Шумен. Работи като журналист и фотограф. Носител е на множество отличия от български и международни конкурси за поезия, кратки прози и хайку. Три поредни години е в класацията на 100-те най-креативни хайку автори в Европа. Член e на "The Haiku Foundation". Негови хайку са публикувани в изданията на Американската хайку асоциация "Frogpond", Световния хайку клуб "World Haiku Review" и мн.др. През 2016 г. негови хайку влизат в обучителната програма на университета Кумамото, Япония. Съставител е на първия учебник по хайку на български "Основи на хайку”. Текстовете му са превеждани на 17 езика. Издадени книги: "Снимки на деца" (кратки прози, 2010), "Енсо" (поезия, 2012), "Фи" (поезия, 2013), "Германии" (поезия, 2014), "Обратно броене" (поезия, 2016), "Продължаваме напред" (публицистика, 2017), "Germanii" (поезия, немско издание, 2018), "Комореби” (поезия, 2019).

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
14.11.2019 г. 21:19
Посетено:
1206
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30474-premiera-na-pisma-do-lazar-ot-vladislav-hristov