Издания / премиери

Представяне и разговор за „Пътешествието на Мая“ от А. А. Георгиев

19 ноември 2019 г., Нов български университет

Представяне и разговор за „Пътешествието на Мая“ от А. А. Георгиев

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата отправя покана за представяне и разговор за магическо-приключенския роман „Пътешествието на Мая“ от А. А. Георгиев на 19 ноември 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. 

Събитието ще премине с участието на автора, Мария Калинова, преподавател по теория на литературата в СУ „Климент Охридски“ и редактор в „Литературен вестник“, Камелия Спасова, преподавател по антична и западноевропейска литература в СУ „Климент Охридски“ и редактор в „Литературен вестник“, Лилия Трифонова, Лолита Николова и Ралица Цветкова.

По вид книгата е подобна на произведенията на Дж. К. Роулинг - „Хари Потър“, защото се разказва за 12-годишно момиче, което открива чрез изпитания своята сила докато пътува през магически светове в търсене на Дървото на живота. Същевременно се различава от известната поредица, заради допълнително вплетените истории и уникални герои. Макар и книгата да изглежда на пръв поглед за по-млади читатели, онова, което е заложено в нея като идеи е универсално, което може да докосне всеки. Продажбите до този момент показват, че книгата е харесвана от хора на всякаква възраст.

Авторът е студент първа година в магистърска програма „Кино и телевизионни изкуства“ в НБУ.

***

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

Автор: Център за книгата
12.11.2019 г. 15:09
Посетено: 1034
Етикети: роман, Камелия Спасова, Мария Калинова, Център за книгата, НБУ, „Пътешествието на Мая, Ралица Цветкова, Лолита Николова, Лилия Трифонова, А. А. Георгиев
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30452-predstavyane-i-razgovor-za-pateshestvieto-na-maya-ot-a-a-georgiev