Издания / премиери

Премиера на книгата "Преходът. България 30 години по-късно"

6 ноември 2019, 19:00 часа, Литературен клуб „Перото”, НДК

Премиера на книгата "Преходът. България 30 години по-късно"

 

◊ ПОКАНА

Каним Ви на премиера на книгата "Преходът. България 30 години по-късно", в която 14 видни български личности и интелектуалци споделят размислите си за (не)осъществения преход към демокрация. Събитието ще се състои на 6 ноември от 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК.

Тази книга е една кратка равносметка на постигнатото и непостигнатото в различни области на обществения живот в България през последните трийсет години, определяни от едни като завършил, от други като незавършил, от трети като перманентен преход от диктатура към демокрация. Мнението си по тези нелесни въпроси са изразили откровено и (без)пристрастно следните небезизвестни автори (по азбучен ред, от А до Н):

Александър Андреев, Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, Антоний Тодоров, Антонина Желязкова, Георги Лозанов, Евгений Дайнов, Емил Хърсев, Иван Кръстев, Иван Стамболов-Сула, Искра Баева, Мария Василева, Михаил Иванов, Николай Михайлов.

Идеите и размислите им, спомените и предвижданията им са разнообразни като професиите и като политическите им убеждения. Със сигурност не всичко – и не всички – ще се харесат на всички. Но нека тези, които обичат да казват „И това ако е демокрация“ и „Каква ти свобода на словото“, или, ако обобщим, „Ние ли се криво помолихме…“, да се запитат можеше ли тази книга да излезе преди 30 години.

Очертава се любопитна дискусия на 6 ноември в Литературен клуб „Перото”, НДК.

Очакваме Ви!


 

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
04.11.2019 г. 11:46
Етикети:
премиера на книгаиздателство Колибри
Преходът. България 30 години по-късно"
Посетено:
711
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30403-premiera-na-knigata-prehodat-balgariya-30-godini-po-kasno