Издания / премиери

Премиера на книгата „Идеи без граници“ от Даниел Ненчев

5 ноември 2019 г., 19:00 ч., Sofia Live Club

Премиера на книгата „Идеи без граници“ от Даниел Ненчев

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на представянето на книгата „Идеи без граници“ от журналиста Даниел Ненчев на 5 ноември 2019 г., вторник, от 19,00 ч., в Sofia Live Club.

Входът е свободен. Книгата ще можете да закупите на място и да получите автограф от автора, който ще бъде и рожденик.


“Идеи без граници” събира най-добрите интервюта на журналиста Даниел Ненчев с български артисти със значими постижения по света. Поводът е 30-годишнината от началото на демократичните промени в България.

Повечето от интервютата са публикувани в различни български медии, а някои от тях са направени специално за книгата и излизат за първи път. Всички интервюта са от ХХI век.

“Идеи без граници” е колекция от забележителни постижения на съвременната българска култура по света - проявена през личните таланти и идеи на нейните най-ярки представители. Това са артисти с различни качества, които успяват да повлияят на милиони хора по целия свят, да откриват нови пътища за общуване, да създават нови измерения в изкуството.

Артистите:
Александрина Пендачанска, Александър Морфов, Алек Попов, Андрей Паунов, Васко Василев, Веско Ешкенази, Владимир Тодоров, Галин Стоев, Георги Господинов, Диана Добрева, Димитър Динев, Димитър Маринов, Иван Газдов, Илия Троянов, Йордан Камджалов, Камен Донев, Капка Касабова, Лилия Абаджиева, Лъчезар Бояджиев, Милко Лазаров, Недко Солаков, Павел Койчев, Райна Кабаиванска, Самуел Финци, Стефан Командарев, Теди Москов, Теодор Ушев, Теодосий Спасов, Христо Явашев-Кристо, Явор Гърдев, Ясен Гюзелев.

През последните 15 години Даниел Ненчев е водещ на предаванията „Денят започва с култура” по БНТ 1, „Мултимедия” по Bulgaria ON AIR и “Нова култура” по Дарик радио и е автор и в медии като Max, Капитал, Дневник, Intro, Артизанин, egoist.bg и др. Завършил е “Българска филология” и журналистика за електронни медии в СУ “Св. Климент Охридски”. Носител е на наградата “Еdward” от фестивала “Еdit” във Франкфурт, Германия за сценария на късометражния филм “Water”. С екипа на предаването “Денят започва с култура” по БНТ е отличен от Столична община за ярки постижения в областта на културата - за журналистика.

* * *

"Някои говорят с жестове, други с думи, трети - с изречения. Прочетете тази хубава книга – за българите, които говорят с идеи." – Бойко Василев

"В тези интервюта Даниел Ненчев постига многоетажие на смисъла и скъсяване на властовото разстояние с обекта на своите въпроси - с добър вкус, без излишна фамилиарност и с изключително чувство за ритъм на разговора. Ако бях по-емоционален, бих употребил думата “блестящ". – Ивайло Нойзи Цветков

„Идеи без граници” е книга-въпрос за цената на успеха. И пътя, който всеки артист изминава, за да открие смисъла за себе си и своята публика." – Георги ТошевАвтор:
Книгомания
Публикация:
04.11.2019 г. 15:27
Посетено:
1213
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30400-premiera-na-knigata-idei-bez-granitsi-ot-daniel-nenchev