Издания / премиери

ИК "Парнас" (Русе) представя

Русе в светлини

ИК "Парнас" (Русе) представя


◊ СЪБИТИЕТО

Трети брой на сп. Брод за 2006 и Календари за 2007 - ИК "Парнас"

. Издателска къща “Парнас” в Русе отново е подготвила календари за 2007 г. В поредните издания Пламен Абаджиев (собственик на издателската къща) се представя и като фотограф, тъй като ги е оформил с авторски снимки.

Традицията да се посвещава на Русе по един тематичен календар продължава да се спазва от ИК “Парнас”. Този път архитектурните прелести на стария аристократичен град са представени във вечерни картини под тематичното заглавие “Русе в светлини”.

За домакините и любители на цветя издателят е подготвил отново интересни цветни календари. Те са богато илюстрирани със снимков материал, празнични рецепти, църковни празници и дори са отбелязани през всяко годишно време какви грижи изискват стайните и градински цветя.

. Другото присъствие на ИК “Парнас” в живота на града е списание “Брод”. Изданието за литература и култура представя в поредния си трети брой познатите на русенци имена - поетите Здравко Кисьов и Йордан Палежев, критикът Огнян Стамболиев, Руси Русев, Богдана Лазова, Нели Пигулева.

Списание “Брод” има рубрики, които винаги представят и автори отвън реката. В случая на гости в броя са румънските поети Дуня Пълънджану и Йон Гаджи.

Страниците на литературното списание са оформени с творбите на художничката Златка Стойкова и с фотоси от скулптурите на Мая Кубратова.
Автор:
Лилия Рачева, в. Форум
Публикация:
14.11.2006 г. 17:24
Етикети:
Посетено:
1011
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/3039-ik-parnas-ruse-predstavya