Издания / премиери

Премиера на книгата „Сакрално: Чудесата, близо до нас“ от Мариана Праматарова

30 октомври 2019, НБ „Иван Вазов“ – Пловдив

Премиера на книгата „Сакрално: Чудесата, близо до нас“ от Мариана Праматарова

 

◊ ПОКАНА

На 30 октомври 2019 г. (сряда) в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще се състои премиера на книгата „Сакрално: Чудесата, близо до нас“ от Мариана Праматарова.

В книгата са представени манастири и светци, места с чудодейни мощи, лечебни води и чудотворни икони, които се намират близо до нас – в България, Гърция, Румъния, Северна Македония… Повечето от описаните места и светци са свързани с българската история, култура и православна традиция. Има и такива, които са непознати на широката публика и представляват интерес. Книгата е предназначена за хора, интересуващи се от туризъм, поклоннически пътувания, история, култура и които с вяра пристъпват към светите места.

Мариана Праматарова живее и работи в Бургас. Доктор е по културно-историческо наследство. Пише поезия, белетристика и публицистика. Автор е на редица книги. На културно-историческа тематика са й заглавията „Искри от вечността“, „Градове, храмове, колоси“, „Културно-историческото наследство и новите медии – трансформации и модерности“ и др.

 

Автор: НБ „Иван Вазов“ – Пловдив
29.10.2019 г. 13:10
Посетено: 719
Етикети: Пловдив, премиера на книга, „Сакрално: Чудесата близо до нас", Мариана Праматарова, ИК "Новата цивилизация"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30373-premiera-na-knigata-sakralno-chudesata-blizo-do-nas-ot-mariana-pramatarova