Издания / премиери

Премиера на книгата „Психоанализа в България: тук и сега”

29 октомври 2019, 19:00 часа, Литературен клуб „Перото”, НДК

Премиера на книгата „Психоанализа в България: тук и сега”

 

◊ ПОКАНА

„Психоанализата чисто и просто изобретява друг опит, открива опита на другото. И едва на този етап собствено започва самият проблем за истината: като възможност да се мисли немислимото и като възможност, мислейки немислимото, субектът да се диференцира – да се трансформира, да се самосъздаде – като онова немислимо единство на желание и другост, което не може да бъде наречено по друг начин освен свобода.” – Валентин Калинов

Каним ви на премиерата на книгата „Психоанализа в България: тук и сега” - сборник с текстове от изтъкнати бългaрски псиxоaнaлитици и изследовaтели нa псиxоaнaлизaтa с автор и съставител проф. д-р Орлин Тодоров.

Събитието ще се състои на 29 октомври в Литературен клуб „Перото”, НДК, от 19:00 ч. в присъствието на Орлин Тодоров и авторите, включени в сборника.

„Психоанализа в България: тук и сега” е уникална книга както със своето съдържание, така и по отношение на осъществяването си. Тук се съдържат интригуващи текстове, представящи съвременното състояние на психоаналитичната теория и практика. Авторите са психоаналитици от всички официални дружества, психоаналитични психотерапевти и академични изследователи. Само по себе си това е рядък пример за колегиален диалог и взаимно разбиране, което няма много аналози по света. Статиите са равностойно рецензирани, а това им придава професионална стойност и внася един общ тон в представянето на психоаналитичната ситуация у нас.

Сборникът обхваща текстове на: Никола Атанасов, Весела Банова, Моника Богданова, Елка Божкова, Светлозар Василев, Венцеслав Вътов, Кимон Ганев, Евгений Генчев, Владимир Градев, Валентин Калинов, Николай Колев, Румяна Крумова-Пешева, Миглена Николчина, Светослав Савов, Диана Циркова.

Очакваме ви на 29 октомври, вторник, в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК!

Автор: Изд. Колибри
28.10.2019 г. 17:53
Посетено: 554
Етикети: сборник, премиера на книга, издателство Колибри, Психоанализа в България: тук и сега, проф. д-р Орлин Тодоров
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30367-premiera-na-knigata-psihoanaliza-v-balgariya-tuk-i-sega