Издания / премиери

Какъв е вкусът на приключенията?

Иван Раденков представи своите истории за лакомници

Какъв е вкусът на приключенията?

 

За първи път известният детски писател Иван Раденков представи пред малките читатели новата си книжка „Вкусът на приключенията“, издавана от „Ентусиаст“. Премиерата, която не само разсмя малчуганите, но и разбуди вълчия им апетит, се състоя на 26 октомври 2019 г. в Книжен център „Гринуич“.

„Надявам се, че след като прочетат тази книжка, децата ще хапват с по-голямо желание, ще им се прииска да четат още и най-вече ще се забавляват“, сподели авторът Иван Раденков, който запозна публиката с героите си – доматените пирати, Джо Хрътката, палачинковото чудовище и др.

„Изключително въображение и голямо разнообразие на случки и приключения“ – така редакторът на „Вкусът на приключенията“ Александър Маринов-Санчо описа книгата и шеговито допълни: „Иван Раденков ми изглежда съвсем нормален човек, откъде измисля тези страхотни щуротии?“

Много изненади и предизвикателства очакваха всички деца и родители, решили да прекарат съботната сутрин с историите за лакомници на Раденков. С илюстратора на книгата Яна Казакова малчуганите имаха възможност да си сготвят рисунка. След като се запознаха с мечето Крайшник, те трябваше да развихрят въображението си и да изобразят коричкозаврите, които живеят в пълна анонимност и никой до този момент не беше виждал.

Вкуснотиите от разказите оживяха благодарение на невероятните кулинари от Trouble Bakers. Изисканото меню с книжки сладкиши и книжки солениши, вдъхновено от „Вкусът на приключенията“, включваше неустоими гозби, дори по-апетитни от ястията на прасето Жан-Пиер: домашен тиквен сладкиш, ябълков пай, хапки с шипков мармалад, малки банички и още. А ехото на „палачин-палачин-чин-чин-чинките“ още отеква между стените на Книжен център „Гринуич“.

Автор:
Изд. Ентусиаст
Публикация:
27.10.2019 г. 14:56
Посетено:
773
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30363-kakav-e-vkusat-na-priklyucheniyata