Издания / премиери

Читателски клуб на НБУ: „Liverpool, моят дом“ на Кенет Далглиш

30 октомври 2019 г., Нов български университет

Читателски клуб на НБУ: „Liverpool, моят дом“ на Кенет Далглиш

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за разговор за книгата „Liverpool, моят дом“ на Кенет Далглиш на 30 октомври 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са доц. дн Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел. Специален дискутант е гл. ас. д-р Боян Думанов.

Футболен клуб „Ливърпул“ продължава да бъде все така магнетичен и неподражаем. Страстта на милионите му привърженици не само не помръква, а придобива още по-внушителни размери. Вече не само „Анфийлд“, но и стотици кътчета, дори в най-отдалечените страни, са се превърнали в бастиони на непоколебима лоялност. Червената магия продължава да е нереално въздействаща - нещо което често пъти подминава модерните властващи в световния футбол.

Слушали сме много за семейната атмосфера в клуба, за безкористната дружба между играчи, хора от ръководството и феновете. Но едва ли има друг, който би могъл да отмести тайнствената завеса по-умело от Краля - Кени Далглиш. В своята книга шотландският футболен романтик успява съвсем неподправено да ни разкрие как живее „Ливърпул“.

***

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

 

Автор: Център за книгата
25.10.2019 г. 13:03
Посетено: 723
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30354-chitatelski-klub-na-nbu-liverpool-moyat-dom-na-kenet-dalglish