Издания / премиери

Среща с Палми Ранчев в Пловдив. Представяне на книгата "Тази вечер нищо не е случайно"

25 октомври, 19:00 ч., Vintage House (Дом на културата „Борис Христов")

Среща с Палми Ранчев в Пловдив. Представяне на книгата "Тази вечер нищо не е случайно"

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Жанет 45"

представя Палми Ранчев в Пловдив

с последната му книга с разкази "Тази вечер нищо не е случайно"

25 октомври 2019, петък, 19:00 часа
Място: Пловдив, Vintage House (в Дом на културата „Борис Христов", ет. 1, ул. "Гладстон" 15)

 

◊ ЗА КНИГАТА

"Тази вечер нищо не е случайно"

Оформление: Иво Рафаилов
Редактор: Митко Новков

 

"Палми Ранчев въвежда читателя в света на аутсайдерите на едно общество, в което, като наследство от комунистическата диктатура, властват садизъм, цинизъм, алчност и жажда за власт, като разликата между агонизиращия стар и набиращия сила нов елит е трудно различима."

Гиорги Далос, член на международното жури

 

"…И ни показва едни човекоединици, оголени чак до най-вътрешния план на индивидуалността, до металната жила на егото, която е яка и хищна, защото няма друг смисъл, освен собственото съществувание. В тях свисти самото битие, фучи времето, диша Бог. Но не Бог моралистът, а мистичният и суровият, който те пълни с живот, без да ти придиря за какво ще го употребиш."

Владимир Трендафилов, литературен критик

 

"Авторът признава достойнството не само на всяко човешко същество, но и на всяко живо. Създадена е чудесна галерия от образи на случайното момиче, пияницата или клошар, на бездомно куче и дебелата жена…, всички, които населяват големия град, изпълват го със своите миризми и сенки, със своите съдби и естествено присъствие."

Рада Александрова, писател

 

◊ ЗА АВТОРА

Палми Ранчев има бурна биография. Бил е боксьор, треньор, собственик на кафене и игрална зала, директор на вестник, журналист, сценарист, телевизионен водещ и безработен. Автор е на десетки стихосбирки, романи, новели, сборници с разкази и филмови сценарии. Превеждан е на английски, френски, полски, испански, унгарски, турски, сръбски, гръцки и други езици. Носител е на множество литературни награди, между които „Иван Николов“, „Дъбът на Пенчо“ и на Международната награда „Банк Аустриа Литерарис”. 

 

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
25.10.2019 г. 11:34
Посетено:
857
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30351-sreshta-s-palmi-ranchev-v-plovdiv-predstavyane-na-knigata-tazi-vecher-nishto-ne-e-sluchayno