Издания / премиери

Софийска премиера на "Слънчогледова нива. Хайбун" от Людмила Балабанова

21 октомври 2019, 18.30 ч., Литературен клуб „Перото”

Софийска премиера на "Слънчогледова нива. Хайбун" от Людмила Балабанова

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Жанет 45" и Литературен клуб „Перото” Ви канят на 21 октомври, понеделник, от 18.30 ч. в Литературен клуб „Перото” (НДК) за представяне на книгата билингва "Слънчогледова нива. Хайбун" от Людмила Балабанова с думи от проф. Светлана Стойчева.

Вход свободен.

 

◊ ЗА КНИГАТА

Брус Рос, редактор на първата англоезична антология с хайбун "Пътуване навътре, Американски версии на хайбун":

„Слънчогледова нива” (български, английски) на Людмила Балабанова е показваща чувствителност и умение сбирка с 21 хайбуна, които могат да бъдат разделени на метафизически медитации (особено хубави са „Разстояния”, „Днес” и „Без часовник”) и преживявания, свързани с отношението на авторката към любовта (особено хубав е „Сезони”). Нейното кратко въведение към темата „хайбун” е проницателно: „Целта е да се стимулира въображението на читателя, за да се открият по-дълбоки връзки и сложни отношения.” Сбирката разкрива един уникален усет за хайбун, който си заслужава разгадаването.

Дж. Зимерман:

Прекрасната нова книга с хайбун на Людмила Балабанова ни изкушава да навлезем в живота й, докато наред с това също изследва пространството и времето, и звездната светлина в дълбоките небесни далечини. Сред многото доставящи радост хайбуни, които тя предлага, са разкази за обсебваща любов, майчинството и за „двама снежни човеци, които се целуват за първи път”.

 

Автор: Илиана Илиева
16.10.2019 г. 13:21
Посетено: 707
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30299-sofiyska-premiera-na-slanchogledova-niva-haybun-ot-lyudmila-balabanova