Издания / премиери

Премиера на „Майката на дъщеря ѝ” от Даниела Петрова

14 октомври 2019, 19:00 часа, Литературен клуб „Книгата”

Премиера на „Майката на дъщеря ѝ” от Даниела Петрова

 

◊ ПОКАНА

ИК "Сиела" представя романа „Майката на дъщеря ѝ” от Даниела Петрова

Приятелство, трагедия и дълго пазени тайни преплитат неразривно съдбите на две жени в дебютния роман на Даниела Петрова. Докъде може да стигне майчината любов? И къде започва тя?

Дебютният роман на Даниела Петрова е публикуван първо на английски от едно от най-големите световни издателства, „Penguin Random House”. Книгата веднага се превръща в хит – тя попада в повече от десет класации за най-очаквани книги в Щатите и е специално препоръчана в книжния клуб на Опра. Даниела пише отдавна – нейни кратки разкази, есета и поеми са се появявали многократно в редица престижни световни издания, сред които „Ню Йорк Таймс”, „Уошингтън Поуст” и „Мари Клер”.

Българското издание на „Майката на дъщеря ѝ” (ИК „Сиела”) е специално редактирано от авторката за българския читател.

Официалната премиера ще се проведе с участието на самата Даниела, която се връща в София за представянето, на 14 октомври (понеделник) от 19:00 часа в литературен клуб „Книгата” (ул. „Георги С. Раковски” 193, София).

Очакваме ви!

*

Лана води съвсем нормален, спокоен живот. До момента, в който дългогодишният ѝ приятел внезапно и необяснимо я напуска – точно преди поредната медицинска процедура за забременяване, с която младата двойка се бори с безплодието от години. Подреденият живот на Лана е изкаран извън релси. Решена да вземе съдбата си в ръце, тя все пак преминава през процедурата. И също толкова изненадващо процедурата се оказва успешна.

Нещата не спират до там. Тогава – когато най-малко го е очаквала – Лана се сблъсква на улицата не с кого да е, а с младата жена – донор на яйцеклетка, благодарение на която бебето в корема ѝ расте. Въпреки всичките си инстинкти и притеснения, Лана не може да устои на чара на младата Катя и това е началото на едно неочаквано приятелство.

Катя е свободен дух, студентка, дошла от България да следва в Америка. Макар и пълна противоположност на прагматичната Лана, момичето бързо се превръща в част от живота ѝ. Катя не би могла да знае, че Лана носи нейното бебе в корема си – донорството е винаги анонимно в крайна сметка. И Лана няма намерение да ѝ каже. Все още. Въпреки това близостта между двете жени процъфтява.

Но изведнъж – точно толкова внезапно, колкото се е появила – Катя изчезва. И Лана може би е последният човек, който я е видял. Лана се заравя в миналото на Катя, решена да разбере какво се е случило с жената, на която дължи толкова много. Но коя всъщност е Катя? Каква е силата, придърпала я в живота на Лана? Кой е виновен за изчезването ѝ?

И дали младото момиче наистина не е знаело, че говори с майката на дъщеря си?

*

Заповядайте на премиерата на романа „Майката на дъщеря ѝ” в понеделник, 14 октомври, от 19:00 часа в Литературен клуб „Книгата” (ул. „Георги С. Раковски” 193, София).

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
12.10.2019 г. 16:12
Етикети:
дебютроманпремиера на книгаиздателство Сиела
Даниела Петрова
Майката на дъщеря й
Посетено:
861
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30276-premiera-na-maykata-na-dashterya-1117-ot-daniela-petrova