Издания / премиери

Премиера на „Кацането” от Йордан Колев

15 октомври 2019 г., 19:00 часа, Grand Hotel Sofia

Премиера на „Кацането” от Йордан Колев

 

◊ ПОКАНА ЗА ПРЕМИЕРА

ИК "Сиела" представя „Кацането” от Йордан Колев – напрегнат и завладяващ трилър, който ще изпита смелостта ви. Въздействащ и плашещо реалистичен, дебютният роман на пилота Йордан Колев напомня, че скучните полети са най-приятни.

Всеки полет започва по един и същ начин. Но кацането може да бъде различно...

Един екипаж, няколкостотин пътници и два часа във въздуха, които могат да променят съдбата им завинаги.

Това, което започва като скучен полет към Рим, се превръща в кошмар, от който бягство през вратата няма. Защото мизансцен на ужаса се оказва… небето.

Ще успеят ли капитан Манов и неговият екипаж да овладеят ситуацията, когато животинският страх се просмуква в порите на всеки един от пътниците на полет 2376 на авиокомпания Еър ГО?

Приключението започва с премиерата на „Кацането”.

Запускаме двигателите по разписание на 15 октомври 2019 г. от 19:00 часа. Излитаме към Grand Hotel Sofia. Полетът ни ще продължи около час и 30 минути, препоръчваме ви да сложите предпазните колани, да се отпуснете и да се насладите  на един полет с нашия екипаж, който включва писателите Благой Д. Иванов („Седем градски гряха”) и Владимир Зарев („Чудовището“), както и една приятна изненада!

Йордан Колев е професионален пилот на Боинг и на Еърбъс. Летял е във Виетнам, на остров Мавриций, в Турция, в Европа и това му е позволило да опознае цялата екзотика на необозримия свят. Първата му книга „От Рио до Кейптаун“ е знаменит документален разказ за една осъществена мечта, за едно плаване на яхта в Атлантическия океан, но и разказ за безнадеждността на свободата, за срещата на един малък, пределно „сгъстен“, пренаселен човешки свят с безкрая и смайващата пустота на океана.

Преди година Йордан Колев приятно ме изненада с новата си книга „Кацането“ – роман, който щастливо обединява екшъна с достойнствата на психологическата проза. Професионалният опит на автора му дава възможността да пресъздаде освен пределно драматичната ситуация, неистовите мигове на изпитание, но и да нарисува цяла галерия от художествени образи, всеки изправен пред ужаса, съвършенството и величието на Страха. Романът „Кацането“ е повличаща, на места разтърсваща, написана с професионален замах и в същото време автентична проза.

Владимир Зарев

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
14.10.2019 г. 15:39
Посетено:
1182
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30272-premiera-na-katsaneto-ot-yordan-kolev