Издания / премиери

Представяне на книгата „Условното осъждане по българското наказателно право“

15 октомври 2019 г., Нов български университет

Представяне на книгата „Условното осъждане по българското наказателно право“

 

◊ ПОКАНА 

Център за книгата и департамент „Право“ представят „Условното осъждане по българското наказателно право“ с автор гл. ас. д-р Ралица Костадинова на 15 октомври 2019 г. от 18.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водеща на събитието е гл. ас. д-р Ралица Костадинова, а модератори са проф. д-р Веселин Вучков и доц. д-р Катерина Йочева.

Книгата е първата монография, посветена на условното осъждане като институт на българското наказателно право. В нея е проследено неговото установяване и оформянето на специфични законодателни модели през 115-годишната му история. Анализирани са предпоставките за условното отлагане на изпълнението на наказанието по действащото законодателство както и в исторически и сравнителноправен аспект. Отделя се специално внимание на европейските перспективи пред института и възможността за трансфер на пробационни мерки през изпитателния режим на условното осъждане.

Ралица Костадинова е щатен преподавател в департамент „Право“ от 2001 г. и доктор на Нов български университет от 2011 г. Преподава курсове в областта на наказателното право и противодействието на престъпността.

Книгата се продава с 10% отстъпка.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

Автор: Център за книгата
08.10.2019 г. 12:46
Посетено: 381
Етикети: гл. ас. д-р Ралица Костадинова, департамент "Право", Център за книгата, НБУ, доц. д-р Катерина Йочева., проф. д-р Веселин Вучков
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30255-predstavyane-na-knigata-uslovnoto-osazhdane-po-balgarskoto-nakazatelno-pravo