Издания / премиери

Софийска премиера на стихосбирката „Месо и птици“ от Белослава Димитрова

7 октомври 2019, 18 ч., Литературен клуб "Перото" - НДК

Софийска премиера на стихосбирката „Месо и птици“ от Белослава Димитрова

 

◊ ПОКАНА

Софийска премиера на стихосбирката „Месо и птици“ от Белослава Димитрова

Поезията е „моята силно чуплива страна, която въпреки всичко не се чупи“, пише в Речника на края на стихосбирката си „Месо и птици“ Белослава Димитрова. Това е третата ѝ книга след „Начало и край“ и „Дивата природа“.

Редактор на книгата е Ани Илков, който казва за нея: „Радикална изповед, радикален лирически разказ – това е изповед без сантименти, това е одухотвореност без душа. Почти без душа.“

За първи път книгата беше представена на Аполония 2019. На 7 октомври от 18 ч. в Литературен клуб "Перото" ще има премиера в София.

За книгата ще говорят Ани Илков и Кирил Василев.

Стихосбирката „Месо и птици“ е с рисунка на корицата от RASSIM, а оформлението е на Надежда Олег Ляхова.

Белослава Димитрова (1986, София) е поет и журналист. Завършила е немска филология и журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Води авторско предаване „Градски легенди“ по Радио София, БНР. Тя е един от създателите на платформата „Свободно поетическо общество”. Редактор е и на платформата seen.bg. Белослава Димитрова дебютира през 2012 г. в „Литературен вестник“. Публикувала е в литературните списания „Страница” и „Гранта“.

 

Очакваме ви на 7 октомври, понеделник, от 18 ч. в Литературен клуб "Перото"!

Автор:
Издателство за поезия ДА
Публикация:
05.10.2019 г. 12:14
Посетено:
1359
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30243-sofiyska-premiera-na-stihosbirkata-meso-i-ptitsi-ot-beloslava-dimitrova