Издания / премиери

Представяне на „Европейските ценности. Новата констелация“

09 октомври 2019 г., Нов български университет

Представяне на „Европейските ценности. Новата констелация“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и Център за изучаване на европейските ценности представят „Европейските ценности. Новата констелация“ със съставител проф. Георги Фотев, дн на 9 октомври 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е доц. д-р Йордан Евтимов, а модератори са д-р Теодора Карамелска и д-р Христо Гьошев.

Изданието е базирано на данни от Петата вълна на Европейското изследване на ценностите. Човешкият живот е съзвучие и борба на различни ценности. В Европа се изостря интересът към европейските ценности. Повдигат се тревожни въпроси. Социални, миграционни, икономически, политически, демографски, екологически и всякакви проблеми и неблагополучия се свързват с ценностни въпроси. Враговете, външни и вътрешни, на Европейския съюз, умножаващите се циници и скептици директно атакуват европейските ценности. Има спокойни и безметежни времена, но има и периоди на турбуленции, на ценностен безпорядък. Има упадък и настъпва преоценка на всички функциониращи, доминантни преди това ценности. Кризите на ценностите са тежки и съдбоносни изпитания. Възраждането не идва даром.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

Автор: Център за книгата
02.10.2019 г. 15:15
Посетено: 625
Етикети: проф. Георги Фотев, Център за книгата, НБУ, д-р Христо Гьошев, д-р Теодора Карамелска, доц. д-р Йордан Евтимов, Център за изучаване на европейските ценности
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30225-predstavyane-na-evropeyskite-tsennosti-novata-konstelatsiya